MENÜ

İlk golü atan işi bitiriyor

Abone Ol Google News

Gaziantep, öne geçtiği maçlarda başarılı takım savunması sayesinde hiç yenilmedi, 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Fenerbahçe ise ligde ilk golü bulduğu 5 karşılaşmada da 3 puana uzandı. Sarı-Lacivertliler’in moralsiz ve öz güven problemi yaşadığı bu dönemde ilk golü atması çok daha önemli. Geriye düşmek, Erol Bulut ve ekibi için işleri içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Haberin Devamı

Yeni Malatya’ya Kadıköy’de 3-0 mağlup olmak, Fenerbahçe için dibe vuruş oldu. Her ne kadar Emre Belözoğlu, Erol Bulut için destek mesajları verse de 45 yaşındaki çalıştırıcının kredisini tüketme noktasına getirdiği bir gerçek. Bu akşamki sınav, Bulut’un belki de kaderini belirleyecek. Böyle kritik bir dönemde Gaziantep, karşılaşmak istemeyeceğiniz bir rakip. Marius Sumudica’nın 3’lü savunmasına karşı oynamak, tüm rakipler için sıra dışı bir tecrübe. Bu sezon tek yenilgi almaları, taktiksel başarıları kadar pes etmemeleriyle de alakalı. Özellikle öne geçtiklerinde, takım savunmalarını aşmak çok daha zor bir hale geliyor. Ligde ilk golü attıkları 7 karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldılar.

Haberin Devamı

Baskı çok fazla

İlk gol Fenerbahçe için de son derece önemli. Erol Bulut’un, “Fenerbahçe’de yıllardır var” dediği kırılganlık sorunu çok can yakıyor. Sarı-Lacivertliler öne geçtiği 5 lig maçını da kazandı. Ancak geriye düştüğünde, takımda panik ve umutsuzluk havası hemen kendini gösteriyor. Üstelik takım şu anda hiç olmadığı kadar baskı altında. Bu nedenle Fenerbahçe açısından ilk golün önemi çok daha fazla.

Duran toplara dikkat

Duran toplar, maçın kaderini belirleyebilecek bir diğer unsur. Fenerbahçe 22 golün 8’ini duran toptan, 5’ini penaltıdan kaydetti. Yediği 16 golün ise 4’ü serbest vuruş ve kornerlerden, 3’ü penaltıdan. Gaziantep ise toplamda 17 kez fileleri sarsarken gollerin 4’ü duran top ve 3’ü penaltıdan geldi. Yenilen 14 golün 4’ü serbest vuruş ve korner organizasyonları sonucu, 1’i de beyaz noktadan...

YORUM YAZ