MENÜ

İki değişiklik fark yarattı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli aradan önce oynanan Akhisar maçı, Fenerbahçe için bu sezonun dip noktası oldu. Yenilgiden çok ortaya konulan silik futbol taraftarı üzdü. Dün ise özellikle hücumda bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Akhisar ile Yeni Malatya karşısındaki takım arasında iki önemli fark vardı. İlki, cezası biten Josef’in 11’e dönmesiydi. İkincisi ise Dirar’ın sakatlıktan dönmesi ve bu sayede Giuliano’nun asıl bölgesine yani forvet arkasına geçmesiydi. Brezilyalı oyuncu uzun bir aradan sonra görev yaptığı sevdiği pozisyonda futboluyla fark yarattı.

Önde baskı işe yaradı

Sarı-Lacivertliler, Aykut Kocaman döneminde fazla alışık olmadığımız bir şekilde ileride baskı yaparak Yeni Malatya savunmasını hataya zorladı. İlk 2 gol de bu şekilde geldi. Dünkü galibiyet ve futbol, derbi öncesi takımın özgüvenini yerine getirdi. Ancak olumsuz sinyaller de vardı. Fenerbahçe rakibe çok fazla şut imkanı tanıdı. Bu sezon müthiş bir bitiricilik yüzdesiyle oynayan Galatasaray karşısında bu durum büyük sıkıntı yaratabilir.

Maçtan dakikalar

4. dakikada Dirar sağ kanattan ortaladı. Arka direkte boş kalan Ozan Tufan güzel bir kafa vuruşuyla gol perdesini açtı: 1-0. 6. dakikada Yeni Malatya savunmasına yapılan baskıda Valbuena topu kaptı ve Giuliano’ya ara pasıyla bıraktı. Sambacı düzgün bir vuruşla Ertaç’ı avladı: 2-0.

Hasan Ali sağıyla vurdu!

21. dakikada savunmanın arkasına sarkan Boutabip kaleciyle karşı karşıya kaldı, Kameni hızlı bir refleksle topu çelmeyi başardı. 28. dakikada Malatya ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Hasan Ali sağ ayağıyla şutunu çekti ve topu filelere yolladı: 3-0.

Direkleri dövdüler

31. dakikada Aytaç serbest vuruştan kaleyi denedi, direğe takıldı. Ardından Diallo vurdu, önce Josef, sonra kaleci ve son olarak direk gole izin vermedi. Bu kez Boutaib tamamladı, Kameni kurtardı. Son olarak Adem Büyük tamamladı ancak top yine direkten döndü. 34. dakikada Valbuena’nın ceza sahası dışından çektiği müthiş şutta top üst direkten dışarı gitti. 68. dakikada Adem Büyük rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza sahasına girdi ve topu içeri çevirdi. Batuhan, Malatya’yı umutlandıran golü attı: 3-1. 86. dakikada Fernandao kaleciden sıyrıldı ancak topu yan ağlara gönderdi.

YORUM YAZ