MENÜ

Hızlı ve hücumcu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avusturya’nın köklü kulüplerinden biri olan Siyah- Beyazlılar, son yıllarda Red Bull sponsorluğunu arkasına alan Salzburg’un gölgesinde kaldı.

Son 16 yılın 15’inde Graz’da görev alan teknik direktör Foda, hızlı ve ofansif futbolu tercih ediyor. Zayıf noktaları savunmadaki sakatlıklar.

Sturm Graz, 109 yıllık tarihinde 3 kez Avusturya şampiyonu olabildi. 1990’lı yılların sonu ve 2000’in başları, en başarılı oldukları dönemdi. Sturm Graz ligde en son 2011 yılında mutlu sona ulaşmıştı. Son yıllarda, Avusturya’nın diğer köklü kulüpleri Rapid Wien ve Austria Wien ile birlikte; Red Bull’un sponsorluğunu arkasına alan Salzburg’un gölgesinde kaldılar. Geçen sezon ligi 3. sırada tamamalayarak Avrupa Ligi biletini ceplerine koydular.

2 maçta 42 şut!

Avusturya ekibinin en büyük artısı, teknik direktör Franco Foda. Alman çalıştırıcı, 4 yıl Sturm Graz formasını giydikten sonra 2001’de antrenör oldu. 2012-13’teki Kaiserslautern macerası dışında aralıksız olarak Graz’da görev yaptı. Hücum futbolunu seven ve genelde 4-2-3-1 sistemini tercih eden bir antrenör. Takım olarak en güçlü yönleri mücadeleci yapıları ve hızlı futbolları. Bir önceki turda Podgorica’ya kendi sahalarında 1-0 yenilseler de golü penaltıdan yediler, rakip kaleye tam 23 şut gönderdiler. Deplasmanda 3-0 kazandıkları rövanşta da adeta tek kale oynadılarve 19 şut çektiler.

Alar&Röcher’e dikkat

Foda’nın en büyük sıkıntısı, savunmanın göbeğinde yaşanan sakatlıklar. Schoissengeyr, mart ayından beri yok ve Fenerbahçe maçlarını da kaçıracak. Spendlhofer dizinden sakat ve yetişmesi zor. Kaptan Schulz bel ağrısı nedeniyle son Podgorica mücadelesinde oynayamadı. Önceki akşamki maçta defansın göbeğinde 17 yaşındaki Maresic ile sol bek Lykogiannis görev yaptı. Schulz’un 27 Temmuz’a kadar hazır hale gelmesi bekleniyor. Sturm Graz’ın hücumdaki en etkili isimleri ise geçen sezon 17 gol atan Deni Alar ve Mattersburg’dan transfer edilen sol kanat oyuncusu Thorsten Röcher.

YORUM YAZ