MENÜ

Fernandes'e bağımlılar

Abone Ol Google News

Sporting gibi dünya çapında bilinen ama eski günlerinden uzak olan bir takımı elemek, bundan sonraki turlar için Başakşehir’e ciddi özgüven kazandıracaktır. Sporting Lizbon, 2018’den beri sıkıntılı günler geçiriyor. 15 Mayıs 2018’de taraftarların tesisleri basıp futbolculara saldırmasıyla travma yaşadılar. O olay sonrası birçok yıldız kulüpten ayrıldı.

Haberin Devamı

Silas kovulabilir

Sporting, ligde zirvenin çok gerisinde. 4. hafta sonunda teknik direktör Kaizer ile yollar ayrıldı. 27 Eylül’den beri takımı Silas çalıştırıyor. Belenenses’le 63 maçta 1.10 puan ortalaması yakalayabilen 43 yaşındaki teknik adamın tercih edilmesi de tartışma yarattı. Henüz Porto ve Benfica ile oynamadan zirvenin bu kadar gerisinde kalmaları, Silas için de tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor.

Topu bize bırakırlar

Sporting, denk güçte ya da daha güçlü rakip karşısında ise topu bırakıp, direkt hücum etmeye yöneliyorlar. Başakşehir önünde de muhtemelen Sporting’in bu yönünü izleyeceğiz. Bolaise, Raphininha, Jese, Camacho gibi hızlı oyuncularla tehlike yaratabilirler. Takımın en önemli ismi ise aynı zamanda kaptan olan Bruno Fernandes. 25 yaşındaki yıldız 21 resmi maçta 12 gol ve 10 asistlik katkı sağladı. Ona önlem alındığında hücum planı işlemez hale geliyor. Fernandes’in Tottenham’a transfer olma ihtimali fazla. Eğer ayrılırsa, Başakşehir karşısında tek üstünlükleri Avrupa tecrübeleri olur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ