MENÜ

Fener&Soldado hayata döndü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Osmanlı beraberliği ve sonrasında yaşananların milli ara öncesi gerçekleşmesi Fenerbahçe’nin en büyük şansı oldu. Aykut Kocaman dün sahaya sürdüğü 11’le, eleştirilere kulak tıkadığını gösterdi. Taraftarda adeta alerji yaratan Topal&Josef’li orta saha yine iş başındaydı. Fenerbahçe beklendiği gibi baskılı başladı. Ancak bu baskı, pozisyon üretkenliğine dönüşmedi.

Bifouma atıldı, maç bitti!

Sarı-Lacivertliler’in gol bulması için duran top ya da rakip savunmanın hatası gerekiyordu, ikinci senaryo gerçekleşti. Karambol sonrası Dirar düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. İkinci devre Bifouma’nın golüyle başladı. Fener’in en büyük şansı, müthiş bir karambol sonrası Soldado’nun oyuna girdikten 20 saniye sonra golü atması oldu. 3 dakika sonra Bifouma itirazdan atılınca, Fenerbahçe oynamaya başladı! Soldado 77 ve 81. dakikalarda şık vuruşlarla hat-trick yaptı. 4-1’lik galibiyet Sarı-Lacivertliler’e ilaç gibi geldi ama hâlâ futbol konusunda kat edilmesi gereken çok mesafe var.

Maçtan dakikalar

21. dakikada Mehmet Topal’ın sol ayakla uzaktan vurduğu topu kaleci Rochet son anda kornere çeldi.

31. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Sivas ceza sahasında karambol yaşandı. Topu önünde bulan Janssen ortaya çevirdi. Sivaslı Auremir’e çarpan meşin yuvarlak Dirar’ın önünde kaldı, onun vuruşunda skor perdesi açıldı: 1-0.

45. dakikada Ziya ortaladı, Hakan yakın mesafeden kafayla vurdu, top diğerin hemen yanından dışarı çıktı.

47. dakikada konuk takım etkili geldi. Emre Kılınç’la duvar pası yaparak savunmanın arkasına sarkan Bifouma, sert ve düzgün bir vuruşla maça denge getirdi: 1-1.

20 dakikada hat-trick

61. dakikada kullanılan kornerde Sivas ceza sahasında inanılmaz bir karambol yaşandı. Skrtel’in arka direkten ortaya çevirdiği topa peş peşe iki kez kafa vuran Janssen, ikisinde de direğe takıldı. Son pozisyonda Soldado yakın mesafeden jeneriklik bir vuruşla bu sezonki ilk golünü attı: 2-1.

64. dakikada Bifouma, hakeme itirazdan peş peşe iki sarı kart görürek takımını 10 kişi bıraktı.

77. dakikada Soldado rakibinden söktüğü topu plaseyle arka direğin dibinden ağlara gönderdi: 3-1.

81. dakikada Giuliano’nun harika pasında Soldado, karşı karşıya kaldığı kaleci Rochet’yi bir kez daha avlayarak hat-ticrk yaptı: 4-1.

YORUM YAZ