MENÜ

Favori olma zamanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcular, her ne kadar sonuna kadar savaşacaklarını söyleseler de şampiyonluk umutlarının büyük ölçüde bittiği bir gerçekti. Taa ki geçtiğimiz hafta Galatasaray’ın, Gençlerbirliği deplasmanında kaybetmesine kadar. Sarı-Lacivertliler’in şimdi gerçekten bir şansı var.

En zor maç

Sivas maçı, kalan haftalardaki en zorlu müsabaka olarak görülüyor. Galatasaray ile Başakşehir’in karşılaşacağı bu haftada oynanması, mücadeleyi daha da değerli kılıyor. Fenerbahçe bu akşam kazanırsa, yarınki Aslantepe’den çıkacak sonuca bağlı olarak bir anda yeniden şampiyonluğun favorilerinden biri konumuna gelebilir. Kaybetmesi halinde ise yarışa havlu atacağı kesin gibi.

Büyük takım refleksi

Rakibin hızlı hücumları, 5-0’lık yenilgiden sonra kendilerini Fenerbahçe karşısında affettirmek istemesi ve ligin en zorlu deplasmanlardan biri olması; Kanarya’nın dezavantajı. Sarı- Lacivertliler’in ise bu sezon birçok kez yaşadığı beklenmedik kayıplardan sonra büyük takım refleksi göstermesinin tam zamanı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin sahaya baskı altında çıkacağı bir gerçek. Özellikle de Sivas’ın sahasında Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’i yendiği düşünülürse... Ancak Kanarya, bu tarz zorlu geçmesi beklenen maçları bir şekilde kazanmayı başarıyor.

Ön plana kim çıkar?

Sarı-Lacivertliler’in bu deplasmanda kazanması için, Volkan Demirel’in gününde olması şart. Hücumda ise, Sivas’ın ağır stoperlerinin arkasına yapacağı koşularla Soldado bu haftanın da yıldızı olabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Sivasspor, girdiği 43 net pozisyonun 21’ini gole çevirdi. Yani yaklaşık yüzde 49’luk yüksek bir başarıları var. Bireysel hatalardan 23 gol yiyen Fenerbahçe’nin bu konuda çok daha dikkatli olması gerek.

YORUM YAZ