MENÜ

Ezber bozacak maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir ligde duran toplardan 12 kez fileleri sarstı, 3 gol yedi. Fenerbahçe ise 9 kez ağları havalandırırken, sadece 2 kez duran toplardan avlandı. Yarın iki taraftan birinin ezberi bozulabilir.

Clichy’nin 10’un üzerinde hatalı pas yapması, Başakşehir’de alarm zillerini çaldırıyor. Fenerbahçe Dirar’la bunu avantaja çevirebilir. Avcı ise Visca ile rakibini zayıf karnı olan soldan vurabilir.

Bireysel hatalar can sıkıyor

İki takımın da en güçlü olduğu alan duran toplar. Başakşehir 9’u korner, 3’ü serbest vuruş sonrası olmak üzere 12 kez fileleri sarstı. Fenerbahçe de 7’si köşe vuruşu, 2’si frikik sonrası olmak üzere duran toplardan 9 gol buldu. Ancak işin savunma tarafına bakıldığında da her iki ekip de rakiplerine kolay kolay şans vermiyor. Duran toplardan Başakşehir sadece 3 gol yerken, Kanarya’da bu rakam 2. Bireysel hatalar ise iki takımın da en önemli sorunu. Fenerbahçe bu şekilde 8, Başakşehir ise 5 kez avlandı.

Başakşehir merkezden etkili

Turuncu-Lacivertliler ataklarda merkezi etkili kullanıyor. Gollerin yüzde 62.2’si ortadan yapılan akınlarla gelirken, yüzde 19.3’ü sol kanattan, yüzde 18.4’ü sağ taraftan yapılan ataklardan geldi. Savunma tarafında ise gollerin yüzde 59.5’i merkezden, yüzde 26.2’si sağdan, yüzde 14.3’ü ise soldan gelişen ataklar sonunda yenildi.

Fener sağını iyi savunuyor

Fenerbahçe’yi sağından vurmak çok zor. Dirar’ın defansa katkısının etkisiyle gollerin sadece yüzde 6.4’ü buradan yenildi. Bu rakam merkezde yüzde 60.8, solda ise yüzde 32.8. Kanarya hücumda ise biraz daha dengeli görünüyor: Yüzde 57.7 merkez, yüzde 21.7 sağ kanat, yüzde 20.6 sol kanat...

Sol beke destek şart

Bu rakamlar ışığında, Sarı-Lacivertliler’in zayıf tarafı olan sol kanadı; Başakşehir’in son dönemde formda ismi olan Visca için bir maden olabilir. Fenerbahçe buna önlem için İsmail’e göre savunması daha iyi olan Hasan Ali’yi kullanabilir. Onun önünde de Valbuena yerine Aatif tercih edilebilir.

400'ün altı sıkıntı

Başakşehir, 400 isabetli pasın altına düştüğünde sorun yaşıyor. Abdullah Avcı’nın ekibini hücumda durdurmanın formülü ise sol bek Gael Clichy’ye yapılacak baskıdan geçiyor. Fransız yıldız 1-0 kaybedilen Gençlerbirliği mücadelesinde 12, Sivas maçında 11; 2-2 sona eren Trabzon sınavında 10, 1-1’lik Kayseri kapışmasında ise 12 hatalı pas yaptı. Fenerbahçe’nin en fazla pres yapan isimlerinden birinin sağ kanat Dirar olması, Kocaman’ın avantajı.

Kontralara önlem alınmalı

Sarı-Lacivertliler ise yüzde 80 isabetli pasın altında kaldığı iki Trabzonspor maçının yanı sıra Osmanlı, ilk yarıdaki Göztepe ve son oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmalarında sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe’nin diğer zayıf tarafı ise kontrataklar. Kanarya, rakiplerinin hızlı hücumlarından 8 gol yedi. Başakşehir’in ise kontradan 7 gol attığı unutulmamalı. Abdullah Avcı, rakibin bu zaafından faydalanmaya çalışabilir.




YORUM YAZ