MENÜ

Ev gibisi yok

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler’in ligde zirveye bir türlü çıkamamasının en önemli nedeni, deplasmanda yaşadığı kayıplar. Fenerbahçe, dış sahada oynadığı son 3 maçta Kayseri’ye kaybetti, Yeni Malatya ve Göztepe ile berabere kaldı. Ersun Yanal’ın öğrencileri, Kadıköy’de aldığı başarılı sonuçlar sayesinde şampiyonluk yarışına tutunmayı başardı. Bu akşamki rakip olan Gençlerbirliği için de Ülker Stadı tam bir kâbus. Fenerbahçe, Başkent ekibini sahasında oynadığı son 15 lig maçının 14’ünde yenerken, 1 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Kanarya, bu sezon ligde hiç 3 maçlık galibiyet hasreti yaşamadı. Son 2 karşılaşmada kazanamayan Fenerbahçe için bu akşam sahadan 3 puanla ayrılmak, hayati önem taşıyor.

Haberin Devamı

Bu oyunculara dikkat

Önümüzdeki hafta lider Sivasspor’a konuk olunacağı da düşünülürse, Gençlerbirliği’ni yenmenin önemi daha da artıyor. Ancak Kırmızı-Siyahlılar da Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesinin ardından iyi bir hava yakaladı, 4 maçta 8 puan aldı. Stancu (7 gol, 2 asist), Sio (5 gol, 2 asist), Candeias (3 gol, 3 asist) gibi hücumda etkili isimler, sorunlu Fenerbahçe savunmasının başına iş açabilir.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe’nin bu sezon ligde kaydettiği 23 golün 16’sı Kadıköy’de geldi. Sarı- Lacivertliler’in iç saha performansı çok farklı. Ancak Gençlerbirliği de deplasmandaki 6 maçından 8 puan çıkartarak iç sahadan daha iyi sonuçlar aldı.

Ön plana kim çıkar?

Vedat Muriç, Göztepe maçında tam iyileşmemiş olmasına rağmen risk alıp oyuna girdi. Kosovalı, beraberlik golünün asistini yaptı. Muriç, bu sezon Fenerbahçe’nin oyun planındaki en önemli parça. Bu akşam ilk 11’e dönecek olan 25 yaşındaki golcüden beklentiler yine yüksek.

Kısa mesaj

Sivas deplasmanı, sonra içeride Beşiktaş derbisi... Fenerbahçe’yi çok zorlu maçlar bekliyor. Gençlerbirliği’ne takılmak, ligin ilk yarısı biterken zirvenin çok gerisinde kalmaya neden olabilir. Ersun Yanal ve öğrencileri sezonun kilit maçlarından birine çıkacak.

YORUM YAZ