MENÜ

En ciddi sınav

Abone Ol Google News

Emre Belözoğlu’nun ‘Topu isteyen, pas yapan, güçlü oyun oynayan’ Fenerbahçe’si, ilk kez bu kadar ciddi bir rakip önünde test edilecek: Ligin topa sahip olma lideri Alanyaspor...Üstelik planın en önemli parçalarından İrfan Can da bu akşam forma giyemeyecek. Sarı-Lacivertliler bu maçı kazanırsa, hiç olmadığı kadar güçlü bir şampiyonluk mesajı verecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Erol Bulut’un ardından Emre Belözoğlu’nun takımın başına geçmesiyle bambaşka bir çehreye büründü. Denizli ve Yeni Malatya maçlarında bu değişim fazla ön plana çıkmadı ancak sonraki Gaziantep, Başakşehir ve Kasımpaşa mücadelelerinde çok farklı bir Fenerbahçe izledik. Emre Belözoğlu, yeni sistemi ‘Topu isteyen, pas yapan, güçlü bir oyun’ olarak anlattı. Ancak bu oyun ilk kez bu kadar ciddi bir rakibe karşı test edilecek.

Belözoğlu yönetimindeki 5 maçta Sarı-Lacivertliler’in topa sahip olma ortalaması yüzde 62.6, ortalama başarılı pas sayısı ise 453.8 oldu. En yüksek rakamlara, 1-1 biten Yeni Malatya maçında ulaşıldı (Yüzde 74 topa sahip olma, 517 isabetli pas). Bu kez karşı tarafta da temelde aynı felsefeyle sahaya çıkan Alanyaspor bulunuyor. Belözoğlu’nun Fenerbahçe’si 5 karşılaşmada bu rakamlara ulaştı. Alanyaspor’un ise 36 maçlık ortalaması yüzde 61 topa sahip olma (Ligin en iyisi) ve maç başına 456 isabetli pas (Ligde ikinci)...

Haberin Devamı

Böylesi bir rakibin karşısına, sistemin en önemli çarklarından biri olan İrfan Can Kahveci’den yoksun çıkmak, verilecek sınavı daha da zorlaştırıyor. Emre Belözoğlu’nun her şeye rağmen kendi oyunundan ödün vermesini beklemiyorum. Ancak skor avantajı elde edilmesi halinde Osayi-Samuel, Thiam gibi hamlelerin daha erken yapılması muhtemel. Alanyaspor’un öne geçeceği bir senaryo ise, Belözoğlu’nun oyuna müdahale etme yeteneğini daha iyi görmemizi sağlayabilir.

YORUM YAZ