MENÜ

Büyük takım gibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk maçın ardından deplasmandaki 1-0’lık galibiyete rağmen, Fenerbahçe’nin daha farklı kazanması gerektiğini yazmıştım. Tamam, rakibi küçümsememek gerek ancak arada da ciddi bir kalite farkı olduğu ortada. Sarı-Lacivertliler için dün akşam 3 farklı kazanmak kadar ortaya konulan futbol da umut verdi. Rakip pozisyon bulamadı, isabetli şutları yoktu. Fenerbahçe tam bir büyük takım gibi oynadı. Dinlenmek istediği anlarda topu rakibe verdi ama kalesine yaklaştırmadı. İstediği zaman da tempoyu yükseltti, rakip kaleyi abluka altına aldı. Fenerbahçe kanatlardan da etkili geldi, ortadan da. Sarı-Lacivertliler’de Şener Özbayraklı her geçen gün performansını artırıyor. Gökhan Gönül çok kötü bir dönemde sakatlandı ve görünen o ki iyileştikten sonra da formasını geri alması çok zor olacak.

Fernandao bildiğimiz gibi

Van Persie kendisini fazla zorlamadı. Top ayağına geldiğinde kalitesini hissettirdi ancak tribünleri heyecanlandıracak bir performans sergilemedi. Nani ilk golünü bulsa rahatlayacak. Sürekli golü düşünüyor ve bu nedenle pas vermesi gereken anlarda şut çekiyor. Fernandao için söyleyecek fazla bir şey yok. Geçtiğimiz sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Üstelik bu kez etrafında çok daha kaliteli ayaklar var. Savunmaya neredeyse hiç iş düşmese de yine de bir şekilde güven vermediklerini hissettiriyorlar. Fenerbahçe’de hedef Avrupa Ligi’nde final. Bu kadro kalitesinin yanında biraz da ‘kura şansı’ olursa en azından yarı final hiç de zor olmaz.

Maçtan dakikalar

7. dakikada Şener Özbayraklı sağ kanattan geliştirdiği atakta yerden ortasını yaptı. Ön direkte topa ayağını uzatan Fernandao gol perdesini açtı: 1-0.
44. dakikada Diego’nun pasında topla ceza alanına giren Nani, sol çaprazdan sert bir şut gönderdi ancak kaleci Gorbunov gole izin vermedi.
45+2. dakikada Caner Erkin ceza sahası dışından yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu, top üst direkten dışarı çıktı.
54. dakikada Caner Erkin sol kanattan ortaladı. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambolün ardından ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Diego şutunu çekti, üstten dışarı gitti.
59. dakikada Caner soldan ortaladı. Ön direkte Nani’nin müdahale edemediği top kaleci Gorbunov’dan sekerek ağlarla buluştu: 2-0.
75. dakikada Fernandao sağ taraftan ceza sahasındaki Nani’ye pasını verdi. Portekizli yıldızın sert şutunda top direkten döndü.
78. dakikada Volkan Şen sağ taraftan adrese teslim orta gönderdi, Fernandao arka direkte kafayı vurdu ve skoru tayin etti: 3-0.

YORUM YAZ