MENÜ

Bu orta sahayla ancak bu kadar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe beklendiği gibi maça hızlı başlamaya çalıştı. 6. dakikada Şener’in pasında Ozan, ceza sahasının hemen dışından gelişine şutunu çekti ancak kaleci Gacevski gole izin vermedi. 8. dakikada ise Hasan Ali’nin ortasına Ahmethan dokundu, çizgi önünde avunma son anda müdahale ederek topu çeldi. Bu iki pozisyondan sonra kontrol temsilcimizde olsa da son 2 sezondan devam eden, Göztepe maçında da kendini gösteren orta sahadaki üretkenlik yine yoktu. Zaten artık Josef-Topal-Ozan üçlüsünden ikisiyle oluşturulan orta sahadan kimse böyle bir katkı da beklemiyor.

Dirar, kaleciyi geçemedi

20. dakikada Vardar ilk atağını yaptı. Mehmet Topal’dan seken topu kapan Barseghyan, Skrtel’den sıyrıldıktan sonra Kameni’yi avladı: 1-0. İlk yarının kalan bölümünde heyecan yaratan tek an, 28. dakikada Dirar’ın uzaktan sert şutunda Gacevski’nin topu son anda kornere çelmesi oldu. İlk yarıdaki yavaş, bol yan paslı, sıkıcı oyuna rağmen Aykut Kocaman, ikinci 45 dakikaya değişiklik yapmadan başladı.

Topal’dan ikinci hata

Kocaman’ın müdahalesi, 65’te Ahmethan’ın yerine Soldado’nun girmesiyle oldu. Ancak Fenerbahçe’nin oyununda fazla bir değişiklik olmadı. Soldado’dan seken topa Ozan’ın zayıf vuruşu dışında temsilcimiz pozisyon bulamadı. 89’da Vardar’ın kaptanı Grncarov ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı. “Rövanşta rahat çeviririz” diye düşünürken 90+1’de kaleci Kameni’yle anlaşmazlığa düşen Mehmet Topal, topu kendi kalesine gönderdi: 2-0. İlk golde de başrolde olan tecrübeli oyuncu, stoperde görev yaptığı maçta kabus gibi bir 90 dakika geçirdi. Hemen ardından da Josef kırmızı kart gördü.

İlk 11 değişmeli

Fenerbahçe, Kadıköy’de turu 2-0’dan çevirebilir mi? Kesinlikle... Ancak bu orta sahayla olmaz. Evet, böylesi güçsüz bir rakip karşısında bile maalesef olmaz! Giuliano’nun bu turda oynayamaması gerçekten büyük kayıp. Bırakın hazır olup olmamalarını, 3 ay topa değmemiş bile olsalar mutlaka Mehmet Ekici ve Roberto Soldado’nun rövanşta ilk 11’de yer alması şart. Tabii taraftarların da dün akşamki kötü skora rağmen tribünleri doldurup takıma destek vermeleri de...

YORUM YAZ