MENÜ

Bir imzayla değişir her şey

Abone Ol Google News

3-0’lık Akhisar yenilgisi, Fenerbahçe’nin dibe vurmasını sağladı. Puan tablosunda 17. sıraya kadar gerileyen Sarı-Lacivertliler’de taraftar dahil kimsenin umudu kalmadı. Akhisar’dan İstanbul’a otobüsle dönme cezası alan futbolcular tam anlamıyla çöktü. Hemen her maçta protestolarla inleyen tribünler, Erzurum mücadelesinde muhtemelen bomboş kalacaktı. Ancak tek bir imzayla kara bulutlar en azından psikolojik anlamda dağıldı. Ersun Yanal’ın takımın başına geçmesi, Fenerbahçe’de umutları yeniden yeşertti. Yanal’ın belki takımı ayağa kaldırması çok kolay olmayacak. Ama şu bir gerçek ki muhtemelen bu akşam tribünlerde uzun bir aradan sonra 50 bin taraftar yer alacak. Daha da önemlisi 12. adam yine uzun bir aradan sonra ilk kez baştan sona takımına destek olacak. Sarı- Lacivertliler, Ali Koç’un seçilmesinin ardından bu kez de Ersun Yanal ile beyaz bir sayfa açıyor. Fenerbahçe’nin küllerinden doğması için bundan daha iyi bir fırsat olamazdı.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Bu sorunun cevabı her zaman saha içinden biri oluyordu. Belki de ilk kez yanıt, kenardaki bir isim olacak. Tüm gözler Ersun Yanal’da. Deneyimli teknik adam belki teknik ve taktik anlamda radikal değişiklikler yapmayacak. Ancak onunla birlikte Kadıköy’de hem tribünlerdeki hem de saha içindeki atmosferin değişeceği kesin. Muhtemelen bu akşamın yıldızı Ersun Yanal olacak.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, ligde sahasında oynadığı 7 maçın sadece 2’sinde galibiyete ulaştı. 3 beraberlik ve 2 de yenilgi aldı. Ersun Yanal’lı 2013-14 sezonunda ise Kadıköy istatistiği 13 galibiyet, 4 beraberlikti... Sarı-Lacivertliler için ‘diriliş süreci’nin taraftarı önünde başlaması anlamlı olur.

Kısa mesaj

Akhisar maçı sonrası sosyal medyadaki yorumlara bakıldığında, bu takımın ancak ‘ligde kalma savaşı’ vereceği konuşuluyordu. Ersun Yanal’ın imzası sonrası yorumlar, “Acaba ne kadar yükseğe çıkabiliriz” şeklinde değişti. Beklenti çok yüksek. Erzurum maçı, bunun ne kadar gerçekçi olduğunun sinyalini verecek.

YORUM YAZ