MENÜ

Akdeniz'de zirve peşinde

Abone Ol Google News

Lider Alanyaspor’un Göztepe maçının ertelenmesi, Fenerbahçe için haftayı zirvede bitirme ihtimali yarattı. Son 3 maçından da galip ayrılan Sarı-Lacivertliler, 7 eksiği bulunan ve teknik direktörü olmayan Antalyaspor’u yenerek ilk sıraya çıkmanın peşinde.

Haberin Devamı

Önce Karagümrük, sonra Göztepe deplasmanı ve son olarak Trabzonspor maçı... Fenerbahçe ligde son 3 karşılaşmadan da galip ayrıldı. Yeni kurulan bir takım için ligin bu bölümünde elde edilen serilerin önemi büyük oluyor. Sarı-Lacivertliler formda olmasının yanı sıra herhangi bir eksiğinin bulunmaması bir diğer avantaj. Ayrıca Alanyaspor’un Göztepe ile oynayacağı karşılaşmanın ertelenmesi, Fenerbahçe’nin maç fazlasıyla da olsa haftayı lider bitirme ihtimali doğurdu. Bu da motivasyonu artıracak bir başka etken.

Antalya krizde

Antalyaspor, önemli hücum silahları olmasına rağmen maç başına 8.8 ortalama ile ligin en az şut çeken takımlarından biri. Teknik direktör Tamer Tuna ile yollar ayrıldı. Üstelik Fenerbahçe’ye süratleriyle en çok sorun çıkarma potansiyeline sahip Sidney Sam ve Amilton cezalı. 5 oyuncunun da sakatlığı var.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Mbwana Samatta, Göztepe ve Trabzon’u boş geçti. İki maçta da girdiği fırsatları değerlendiremedi. Tanzanyalı yıldız, formayı kaptırmamak için bu akşam daha dikkatli olacaktır. Ayrıca duran toplardan 3 gol yiyen Antalya karşısında Tisserand, Lemos, Gökhan Gönül gibi isimler de gole yakın.

Bu istatistiğe dikkat!

Antalya’nın yediği 8 golün 3’ü duran toptan, 1’i penaltıdan geldi. Fenerbahçe ise kaydettiği 10 golün 5’ini duran toplardan, 2’sini penaltıdan attı. Bu istatistikler ışığında, ceza sahası çevresinde kazanılacak serbest vuruş ve kornerlerin Kanarya için büyük bir silah olacağını söylemek mümkün.

Kısa mesaj

Takımların form durumları, sakat ve cezalılar, Antalyaspor’un teknik direktörsüz oluşu... Neredeyse her alanda ibre Fenerbahçe’yi gösteriyor. Bu durum, Erol Bulut’un en çok endişe ettiği konu olan ‘rehavete kapılmayı’ tetikleyebilir. Bunun önüne geçilirse Fenerbahçe, Antalya’dan lider döner.

YORUM YAZ