MENÜ

Advocaat'la uçabilir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hollanda futbolunda genç yaşında büyük potansiyelle sahneye çıkan ancak gerçek potansiyeline bir türlü ulaşamayan birçok oyuncu var. Lens de onlardan biri.

Sunderland’de yaşadığı sakatlıklar, kariyerinde ilk kez ligde kalma savaşı veren bir takımda oynaması ve Advocaat’ın ayrılması onu olumsuz etkiledi.

Aslında bu transfer tam bir kumar. Ancak çok sevdiği, kariyerinin güzel günlerini yaşadığı Advocaat’la buluşacak olması, Lens’i başarıya ulaştırabilir...

Jeremain Lens 15 Temmuz 2015’te 8 milyon Pound’a Dinamo Kiev’den Sunderland’a transfer olduğunda, “Çok hızlıyım. Goller atabilir, arkadaşlarıma önemli şanslar yaratabilirim” sözleriyle kendisini anlatmıştı. Dick Advocaat’ın gelmesinin ardından Sunderland’i takip etmeye başladığını da eklemişti. İngiltere macerası aslında çok güzel başladı. İlk 4 maçında 1 gol atıp, 2 asist yaptı. Ancak çok sevdiği Advocaat’ın 4 Ekim’de takımdan ayrılması ile işler onun için değişti. Yaşadığı sakatlık nedeniyle şubat ayından itibaren sadece 3 maçta oynayabildi.

Yanlış takım tercihleri

Hollandalı oyuncunun, geçen sezonki performansına bakılırsa, çok riskli bir transfer olduğu söylenebilir. Hele ki Lazar Markovic örneği ortadayken... Ancak Lens’in Sunderland’de başarılı olamamasının önemli nedenleri var. 1 sezon kiralık oynadığı Nijmegen dönemi dışında hep Alkmaar, PSV, Dinamo Kiev gibi şampiyonluk peşindeki takımlarda görev yaptı.

Sunderland’de ligde kalma savaşı vermek, uyum sağlayamadığı bir durum oldu. Advocaat’ın ayrılması da onun için işleri iyice zora soktu. Yaşadığı sakatlık ise son darbeydi. PSV’den Dinamo Kiev’e transferi gibi Sunderland’e gitmesi de Hollanda’da hep, “Çok yanlış bir karar” olarak değerlendirildi. Ancak İngiliz ekibine gitmesinin nedeni tamamen Dick Advocaat’tı.

Sahada özgürlük istiyor

28 yaşındaki oyuncu, saha içinde ‘belli talimatlar içinde’ oynamayı, belli şablonlara bağlı kalmayı sevmiyor. Allardyce ve Moyes yönetiminde beklentilerin altında kalmasının önemli nedenleri arasında bu durum da etkiliydi. Lens, saha içerisinde özgür olmayı seviyor.

Advocaat da ona bunu fazlasıyla vererek, kendisinden en yüksek verimi sağlayan teknik adamlardan biri oldu. Yeniden milli forma giyme isteği de ayrı bir motivasyon kaynağı. Pereira döneminde transfer edilseydi, Lens konusunda fazla umutlu olmazdım. Ancak Advocaat varken, yıldız futbolcudan güzel şeyler beklememek için bir neden yok. Tabii sakatlık kâbusu yeniden kendisini vurmazsa...



YORUM YAZ