MENÜ

Advocaat'ın ihaneti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Jeremain Lens, Alper Potuk ve Robin van Persie’nin cezalı olmaları tabii ki büyük kayıp. Ancak her şeye rağmen eldeki kadroya bakınca, dünkü 11’in mantıklı bir açıklaması yok. Josef-Mehmet Topal-Ozan Tufan üçlüsünün aynı anda sahaya çıkması için deplasmanda bir derbiye ya da Avrupa’da güçlü rakibe karşı oynuyor olmak gerekir. Bu kadar defansif bir kadronun pozisyona girememesi sürpriz olmadı.

Gelişme var!

21. dakikada Josef’in ceza sahası dışından vuruşu kaleci Ramazan’da kaldı. 32’de Volkan Şen kaleyi yokladı, yandan dışarı gitti. İlk 45 dakikada Fenerbahçe’nin başka önemli bir girişimi olmadı. 8 şut çektiler ama sadece 1 kez çerçeveyi buldular. Gerçi bundan önceki son 3 resmi maçın ilk yarılarında hiç şut çekemeyen bir takım için bu da bir gelişme sayılır!

Çift forvet yasak

Advocaat, ikinci yarıya başlarken kötü ilk 11 tercihini bile unutturacak bir hamle yaparak Sow’u oyundan aldı, Fernandao’yu sahaya sürdü. Herhalde kulüp tüzüğünde çift forvet oynamanın yasak olduğuna dair bir madde var! Skor 0-0’ken, hücumda hiçbir varlık gösterilemezken yapılan bu seçimin başka bir açıklaması olamaz. İkinci 45’e Kasımpaşa daha etkili başladı. 57’de Koita’nın ceza sahası çizgisi üzerinden şutu az farkla dışarı gitti. 60’ta yine Koita, Adem’in pasında rakibini çalımlayıp şutunu geçti, Volkan Demirel gole izin vermedi.

Salih gole yaklaştı

76’da Van der Wiel ortaladı, Sow’a özenen Fernandao röveşata girişiminde bulundu ancak topa iyi vuramadı. Son saniyelerde Salih Uçan ceza sahası içinde sert vurdu, top az farkla üstten dışarı çıktı. Fenerbahçe, Kasımpaşa ile golsüz berabere kalarak bu sezon ligde evindeki puan kaybını 13’e çıkarttı. Her kayıpta bahane bulan, oyuncularını suçlayan Advocaat dünkü tercihleri ve hamleleriyle ya Fenerbahçe’ye ihanet etti ya da “Beni kovun” mesajı gönderdi. Eğer ikinci seçenekse ve böyle giderse amacına ulaşacak...

YORUM YAZ