MENÜ

Yılın transferi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Demek ki Simao, Q7, Fernandes transferleri, ‘bozuk saat’in doğruyu gösterdiği anlarda gerçekleşmiş. Beşiktaş Yönetimi, Tabata ve Nihat’tan sonra bir transfer mucizesinin altına daha imzasını attı. Serdal Adalı’nın yokluğunda transferleri yürüten Başkan Yıldırım Demirören, Atletico Madrid’in temmuz ayında 2.5 milyon Euro’ya aldığı Julio Alves’in bonservisinin yarısına 3.1 milyon Euro ödeyip, yine inanılmazı başardı! Orta sahanın ortasında Necip, Aurelio, Ernst, Guti, Fernandes gibi oyuncuları bulunan, hatta parasını ödediği Fink’i Samsunspor’a hediye eden Beşiktaş’ın Alves transferi şimdi anlam kazandı. Bir futbolcuyu bir ayda iki kulübe satan Jorge Mendes’in sırrı, çalışacağı insanları bilmesi. Portekiz pasaportuna sahip, Mendes’in ‘olur’ dediği herhangi biri yarın Beşiktaş’ta işe başlasa şaşırmam. (Carvalhal, Avusturya kampında çalışmaya başlamış örneğin. Tayfur Hoca’nın başına bu talihsiz olay gelmese, bilmeyecektik.)
‘Kulüpte nakit sıkıntısı var’ denilip, golcü transferine bütçe ayrılmazken bir orta saha oyuncusuna 3.1 milyon Euro ödemek akıl işi değil. Demek ki, Mendes’in elinde golcü bulunmadığı için, şimdilik forvet transferine para harcanmamış. (Edu farklı bir menacerlik firmasının oyuncusu.)

Bir de Almeida olayı var ki, akıllara zarar! Beşiktaş’ın geçen sezonun devre arasında 2.5 milyon Euro bonservis ödeyip alabileceği Portekizli yıldız, Kartal’a 4 milyon Euro’ya malolacak. Beşiktaş sadece bu ödemeyi 6 ay ötelediği için, Mendes ve fon 1.5 milyon Euro kar yapacak! Demek ki fon, babasının hayrına vermemiş Almeida’yı Beşiktaş’a.Görünen o ki Beşiktaş, Başkanı’na; Beşiktaş Başkanı da Jorge Mendes’e daha çok borçlanacak. Unutmadan; kombineler, formalar duruyor ama kulübünü seven dekoder alsın!

YORUM YAZ