MENÜ

İstifa hizmettir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Samsun karşısında 5 kırmızı kart görüp hükmen mağlup olurken, son yarım saatte Luce onu oyuna sürmüştü. Daha sonra da kupa sınavı için Gaziantep’in yolunu tutmuştu. Zago’nun yokluğunda, tanıdık Gökhan Zan’ı. Çanakkale Dardanel’den transfer edilmiş, umut vadeden ‘Zago’dan bir şeyler öğrenir, milli takıma da faydalı olur’ diye umulan bir oyuncuydu. Aslına bakılırsa, dört yıl önceki 4-1 kaybedilen Gaziantepspor maçında da, 4-1’lik Metalist Kharkiv maçında da farklı değil Gökhan Zan...
Hele ki Gökhan gücünü Zapotocny ve Hakan Arıkan’la birleştirince ortaya inanılmaz bir tablo çıktı, Ukrayna’da. Top süren, adam geçen, bir tek hata yapmayan Zapotocny bile rakibe asist yapar oldu, Gökhan’la oynayınca...
İbrahim Toraman savunmanın sağındaydı. Ne ileri gidebiliyor, ne geri gelebiliyor... İleri gidiyor topu tutamıyor, geri gelemiyor ki kademeye girsin. Ortada oynasa, stoperlerin içinden geçen Jaja’yı en azından sertlikle zorlamaz mıydı? Sağda Ali Tandoğan oynamaz mıydı?
Sanki rakibi hiç izlememiş gibi Beşiktaş. Metalist savunmayı ileride kurdu, topa önde bastı, boğdu Beşiktaş’ı... E zor muydu geriden sağda Holosko’ya, solda Tello’ya uzun top atmayı düşünmek? Bir kez oldu, o da Beşiktaş’ın en tehlikeli atağıydı ilk yarıdaki. Geri kalan tüm pozisyonlar zaten ofsayttı.
Delgado’yu çözmüş Ukraynalılar, zaten çok da büyük bir sır değil. Sertlikte yılıyor. Kaptan yılıyor, takım kalıyor. Ertuğrul Sağlam rotasyon uyguluyor, bu sistem sadece Tello’yu etkilemiyor. Sol tarafta geride oynayınca kötü, ileride kötü. Aydın Karabulut’un Şilili versiyonu gibi, ya bir gol attırırsa ya birşey yaparsa diye bekleniyor. Tek farkı Aydın kulübede Tello sahada.
Beşiktaş bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Tamam bedeli ağır, Avrupa defteri kapandı. Beşiktaş ilk mağlubiyette hocasını gönderiyorsa, yönetim neden sezona Ertuğrul Sağlam’la başladı? Diyelim Sağlam gitti... Hangi hoca, ‘ilk yenilgide teknik direktörünü kovan’ takımın başına geçer? Beşiktaş bu yapısıyla kimi ikna edebilir? İkna edilenler güven verir mi? Diyelim Sağlam kaldı. Beşiktaş şampiyon olursa, Sağlam, faturayı kendisine kesen yöneticilerle birlikte mi kaldıracak kupayı?
Eğer yapılan transferler yanlışsa, tercihler doğru değilse, sonuçlar kötüyse, şampiyonluk gelmiyorsa, taraftar kombine bilet almıyorsa, tribün dolmuyorsa, her kafadan bir ses çıkıyorsa herkes düşünmeli ‘benim hiç mi hatam yok’ diye... Yönetici Levent Erdoğan, ‘Zararı olanlar istifayı düşünmeli’ diyor. Kendisini ayakta alkışlıyor, bu düşüncesinin arkasında durup bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.
Başkan Yıldırım Demirören’in söylediği gibi: İstifa tek taraflı bir müessesedir... Haklı. Hatta istifa da kimi zaman bir hizmettir. Başından beri başarısız olan ve başarısızlığın faturasını hep başkasına ödetenler için de!

YORUM YAZ