MENÜ

Doğru Adres

Abone Ol Google News

Eğer defans oyuncusu transfer etmek istiyorsanız, İtalya Ligi’nde oynamış isimlerden daha doğru bir tercih olabilir mi...

Haberin Devamı

Yanlış bilmiyorsam, Avusturyalı Karl Rappen bulmuş ünlü ‘cattenaccio’ sistemini. Bu ünlü futbol savunma anlayışı, İtalya topraklarına 1960’larda İnter’in Arjantinli hocası Herrera’yla girmiş. Giriş, o giriş... Futbolun dili olmaz derler ancak savunmanın dili olsaydı, kesin İtalyanca konuşurdu. Zaten tüm iyi defans oyuncuları da İtalyanca konuşuyor. Çizme’den gelen en vasat görünümlü stoper (Tomas) Türkiye’de takımını şampiyonluğa taşıyabiliyor.

Birbirlerine çarpmazlar
Hem Fenerbahçe’yle hem de Galatasaray’la şampiyonluk yaşayan Tomas’ın yanı sıra Beşiktaş’ın önünde iki örnek daha var: Zago ile Giunti. Yıllarca İtalya’da oynadılar ve Siyah-Beyazlılar’ı 100. yılda şampiyonluğa götürdüler. Mevkiilerinden ötürü Zapotocny’nin Zago, Sivok’un ise Giunti olduğunu iddia etmiyorum. Ancak gelecek sezon Beşiktaş’ın birbirine çarpıp rakibe pozisyon veren stoperleri yüzünden gol yemeyeceğini düşünüyorum.
Üç futbolcunun da yetenekleri konusunda şüphe duymak yersiz. Karakterleri konusunda da sıkıntı yaratacak tipler değil. Zapotocny de, Sivok da kaptanlık yapmış liderlik ruhunu taşıyan futbolcular. Tüm kilit maçlarda (Belediye, Fenerbahçe) sıkıntı yaratan Beşiktaş’ın sol kanadının problemini Seriç çözebilir.

Haberin Devamı

Top teknik heyette
Sonuçta Beşiktaş 3 önemli ve donanımlı futbolcuyla kadrosunu güçlendirdi. Ancak ortada daha önemli bir konu var. “Aldığımızda çok iyi oyuncuydu, bize geldi oynamadı” feryatlarına kimsenin tahammülü yok. Sivok, Seriç ve Zapotocny diyerek doğru tercihi yapan teknik heyet, bu futbolculardan en yüksek verimi sağlamak zorunda.

ZAPOTOCNY kimdir?
ÜLKESİ: Çek Cumhuriyeti
DOĞUM YERİ: Pribram
DOĞUM TARİHİ: 13 Eylül 1981
BOYU: 1.81
KİLOSU: 80
MEVKİİ: Defans
OYNADIĞI TAKIMLAR: Slovan Liberec, Udinese

SİVOK kimdir?ÜLKESİ: Çek Cumhuriyeti
DOĞUM YERİ: Pelhrimov
DOĞUM TARİHİ: 15 Eylül 1983
BOYU: 1.85
KİLOSU: 71
MEVKİİ: Defans-Ön libero
OYNADIĞI TAKIMLAR: C.Budejovice, Sparta Prag, Udinese

SERİÇ kimdir?
ÜLKESİ: Hırvatistan
DOĞUM YERİ: Melbourne
DOĞUM TARİHİ:
15 Ocak 1979
BOYU: 1.81
KİLOSU: 73
MEVKİİ: Sol bek
OYNADIĞI TAKIMLAR: Hajduk Split, Hellas Verona, Brescia, Parma, Lazio, Panathinaikos

YORUM YAZ