MENÜ

Daha kötü ne olabilir ki?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Taraftara sempatik gelmeyecek hamleler yapacağız” diyen Başkan Fikret Orman’ın ilk hamlesi Samet Aybaba’yla anlaşmak oldu. Aybaba da kampa ‘götürebildiği kadar’ genç oyuncuyu ekledi. Sonunda da Emre Özkan, Hasan Türk ve Erkan Kaş, sürekli A takımda kalmayı başardı. Rakipler Hamit Altıntop, Burak Yılmaz, Amrabat, Mehmet Topal, Dirk Kuyt gibi yıldızlarla kadrosunu güçlendirirken bu tablo Siyah-Beyazlı taraftarları ürkütmüş olabilir. Ama Lucescu 100. yıldaki başarı hikayesini de Tolga Doğantez, Ahmet Yıldırım, Tayfur Havutçu gibi görev adamlarıyla yazmıştı.

100. yılda kadroda Sergen, Tümer ve İlhan gibi yıldızlar da vardı, şimdi de Fernandes, Almeida, Pektemek kadroda. Kartal’ın yeni sezon yapılanmasını masaya yatırdığımızda orantısızlık göze çarpıyor. Örneğin savunmadaki ve orta sahadaki çeşitlilik, ne forvet hattında ne de kalede var. Tamamen soru işaretlerine bağımlı bir iskelete büründü Siyah-Beyazlılar. Türk futbolunun en önemli kalecisi Rüştü Reçber’in bile tartışıldığı Beşiktaş’ta 1 numaralı forma geçtiğimiz yıllarca Cenk Gönen’e bol geldi. Bu sene McGregor ile Cenk’le Beşiktaş kalesinin nasıl bir görüntü çizeceği soru işareti... Aynı endişeleri savunma için taşımak yersiz. Çünkü ‘tandem’ denen bölgede Sivok, Escude, Toraman ve Ersan yeterli. Hilbert, Süper Lig’in en çalışkan sağ beklerinden biri. Solda da (iyileştiğinde) İsmail Köybaşı, Uğur Boral ve genç Emre Özkan var. Orta saha Beşiktaş’ın en parlak bölgesi. Manuel Fernandes’i takımda tutmak en büyük transferle eşdeğer. Veli çok enerjik ve kendisini geliştiriyor. Necip çalım atmıyor, işini yapıp pas veriyor, orta sahayı rahatlatıyor. Olcay Şahan beklentilerin üzerine çıkıyor, Oğuzhan Özyakup da yetenekleriyle dikkat çekiyor. Mehmet Akgün, Hasan Türk ve Erkan Kaş da Aybaba’dan şans bekliyor.

Forvet hattı ise biraz karışık görünüyor. Beşiktaş’a geldiği günden bu yana Almeida’dan patlama bekleniyor. Mustafa Pektemek sanki kampta ‘zorla’ futbol oynuyor gibiydi. Holosko kamp bile göremedi, sonradan takıma dahil oldu. Batuhan’ın bu sezon Beşiktaş’a faydalı olmasının ise tek anlamı var: Piyango!

YORUM YAZ