MENÜ

Sosa'dan önce ve Sosa'dan sonra

Abone Ol Google News

Sosa ve Mert Hakan gibi geçen sezon oyun inşası dalında lige damga vuran en iyi dört oyuncudan ikisi transfer edilince beklentiler tabii ki yükselmişti. Ancak ikisi birden ilk 11’de olmayınca ilk yarıda Fenerbahçe oyun kurma konusunda üstünlük sağlayamadı. Ciğerci yine özellikle topsuz oyunda iyi niyetle elinden geleni yapsa da top Fenerbahçe’ye geçtiğinde Gustavo’yu tamamlayan oyuncudan çok onunla mevkisel açıdan çakışan oyuncu oldu. Profil ve yetenek açısından Muriç’in yerini doldurması zor olsa da Frey sağ açığa deplase olduğu iki hücum aksiyonunda, ilk 45’te Fenerbahçe’nin geliştirdiği iki tehlikeli pozisyonun mimarıydı.

Haberin Devamı

Penaltı standartı tartışılır!

Serdar Aziz, 35’te Boldrin’e çok kolay geçilirken, Fenerbahçe’de ilk 45’in en iyisi olan Altay bir kez daha karşı karşıya pozisyonlardaki özel yeteneğini sergiledi. 59’da Skoda’nın kafa golünde Serdar Aziz daha dikkatli olmalı veya rakibini Zanka’ya havale etmeliydi, tabii Skoda gibi bir hava kuvvetleri komutanı içerideyken Melnjak gibi bir iyi ortacının önünün o kadar boş bırakılması da sorgulanmalı. İlk yarıdaki Gustavo pozisyonunda Samudio’nun eline çarpan toptaki net penaltıyı geçiştiren Arda Kardeşler’in 85’te verdiği penaltı da standart açısından sorgulanabilir.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Rize gibi dağı tepesi yemyeşil bir şehrin takımının stadında zemin nasıl bu kadar idealden uzak olur?

Maçın starı

İki kaleci Altay ve Gökhan’ın kurtarışları etkileyiciydi. Gökhan Gönül ise hangi formayı giyerse giysin profesyonel açıdan her maç hakkını veriyor.

Maçın olayı

Değişmeyen tek şey sadece değişimin kendisi değil: Süper Lig’de kornerlerde Gökhan Gönül’e önlem alınamaması da değişmiyor. En son benzer pozisyonda Fenerbahçe’ye gol atan Gökhan Gönül bu sezon da Fenerbahçe’nin ligdeki ilk golünü benzer şekilde attı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’ye 3 puanı kazandıran goller duran top sonucu gelse de Fenerbahçe için asıl oyun kalitesi farkını oluşturan faktör Sosa’nın oyuna girmesi oldu.

YORUM YAZ