MENÜ

Santos'un gecesi

Abone Ol Google News

Hatayspor, geçen sezon 1. Lig şampiyonu olurken en fazla sayıda maçı gol yemeden tamamlayan takım olmuştu. İlk hafta Süper Lig şampiyonu Başakşehir’i de benzer bir oyun stratejisiyle yendi. Kadıköy’de de ilk yarı Hatayspor’un konfor alanında oynandı çünkü Fenerbahçe’nin pas temposu yerleşik Hatayspor savunmasının dengesini bozmak için aşırı yavaştı. İlk 45’te sadece Gustavo hücumun yönünü değiştirip savunma dengesini bozabilecek iki diyagonal top gönderdi, kalan 43+2 dakikada Fenerbahçe yüzde 52 oranda topla oy(alandı. Sosa’nın oyuna dahil olması hem top dolaşımını hızlandırdı hem de Fenerbahçe topu daha çabuk geri kazanmaya başladı. Bu oyun Hatay’ı konfor alanından çıkardı ve bir süre sonra 9 kişi kalmasıyla maçın momentumu tamamen Fenerbahçe’ye döndü. Ancak hız ile telaşı fena halde karıştıran oyuncular golü bulamadı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Kadıköy’ün her zaman belli standart kalitenin üzerinde olan çimlerine ne oldu?

Maçın starı

Geçen hafta Başakşehir karşısında sahanın en iyisi olan Santos yine kusursuza yakın oynadı. 36’lık Mesut Çaytemel de tebriği hak ediyor.

Haberin Devamı

Maçın olayı

14 dakika 2 kişi eksik oynayan bir rakibe gol atamamak sadece Hatayspor’un kolektif direnci ile açıklanamaz. Vedat sonrası Fenerbahçe’nin şu andaki ofansif gücü yetersiz.

Kısa mesaj

Erol Bulut hoca bu yenilgi hissi oluşturan beraberliği unutturmak istiyorsa derbiye bambaşka bir Fenerbahçe hazırlamalı. A planını mutlaka gözden geçirmeli hatta ilk 45’teki kurgu A planıysa hemen o planı unutmalı!

YORUM YAZ