MENÜ

Saman alevi!

Abone Ol Google News

En başa maçın sonunu yazalım: 90+5’te Norveç galibiyeti kaçırdı. O pozisyonda arka direkte Sörloth veya Haaland olsaydı maalesef gol olurdu. Zaten Sörloth veya Haaland’dan en az birisi olsaydı maçın kaderi o son saniye pozisyonuna kalır mıydı ki? Bu kadar eksik Norveç’i yenemedik çünkü maçın hiçbir periyotunda hücum sürekliliği tesis edemedik. İyi başlamış gibi gözüksek de sadece Cengiz’in bireysel kalitesi sonucu skor üstünlüğünü aldık yoksa oyun üstünlüğünü değil kurmak, tarif edilir bir oyunumuz bile yoktu. Bunda Stefan Kuntz’a faturanın en fazla yüzde 10’u çıkar, o kadar. O da Caner tercihi ve eğer sakatlık yaşamadıysa Cengiz’i oyunda tutmaması nedeniyle.

Haberin Devamı

Alternatif planımız yoktu

Takım kolektif açıdan doğru dürüst bir şey üretemediği için Cengiz’in özel bireysel yeteneklerine muhtacız. Kolektif hücum açısından üretememizin tek sebebi tabii ki Caner değil, belki de alternatif oyun planlarımız bir türlü devreye girmediği için de Caner’in erken ortaları bu kadar göze batıyor. Şenol hoca Caner’i çok tercih etmiyordu ama son 4 aydır yine tarif edilebilir A planı ve alternatif oyun planlarımız yoktu. Hakan Çalhanoğlu yine net hücum şablonları olmayınca Serie A’daki kalitesini sergileyemedi.

Haberin Devamı

Futbola yabancılar el çekerse...

Teknik direktörümüz kim olursa olsun öne geçer geçmez oyun tempomuzun üç vites birden düşmesi çok büyük sorun. Haziran 2021’den beri sadece saman alevi gibiyiz, skoru artırarak korumak yerine sürekli ezbere topun arkasına geçiyoruz. Aslında Milli Takımımız yetenekleri kadar değil ülkedeki futbol yönetimi kadar verimli, asıl mesele bu. Tabii ki Kuntz’a zaman tanıyalım ama önce futbola yabancı kişiler ülke futbolundan bir an önce el çekerse Kuntz’la başarılı olma şansımız artabilir.

YORUM YAZ