MENÜ

Orta sahada hangisi eksik?

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın İstanbul’daki en büyük sıkıntısı ilk 45’teki Belhanda hariç merkez orta üçlüsüydü. Dün gece de ilk 45’te sadece Belhanda bir şeyler üretmeye çalışırken takım savunmasına da katkıda bulundu. Ndiaye eşleşmenin ilk ayağındaki kadar kötü oynamasa da bir kez daha Galatasaray’dan İngiltere Premier Lig’e transfer olan Ndiaye, seviyesinin gerisindeydi. Donk ise ilk yarıda bir orta sahadan çok bir “önstoper” edasıyla oynayınca, Galatasaray skor dezavantajını erkenden telafi etmek adına orta alandan yeteri kadar üretemedi, Benfica merkez orta ikilisinin aritmetik eksiğinden taktiksel açıdan faydalanamadı.

Haberin Devamı

Donk özellikle hücumda hep bir adım geride geç kalırken, Feghouli sık sık santrforundan çok merkez orta sahasına yaklaşarak oynamak zorunda kaldı. Maç son 10 dakikası hariç genelde Benfica’nın istediği biçim ve tempoda oynandı. Galatasaray tempo ve oyunu kendi güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde değiştiremeyince elendi.

Gecenin sorusu

Diagne, Galatasaray’a hiç mi adapte olamadı yoksa zorlu Benfica deplasmanı şartlarından olduğundan daha mı formsuz gözüktü?

Haberin Devamı

Maçın starı

Barcelona altyapısında yetişen Grimaldo, 2.5 yıl önce Beşiktaş maçında da çok iyiydi, daha da gelişmiş.

Maçın olayı

Benfica’nın Renato Sanches’ten beri sürekli çok iyi merkez orta sahalar yetiştirerek ikili merkez orta sahalı oyun düzenine devam etmesi ve bizim sürekli üçlü merkez orta saha kurgusuyla oynayan takımlarımıza üstünlük kurması.

Kısa mesaj

Benfia'nın ilk maçı kazanarak turun yüzde 90’ını geçmişti. Şimdi bunu başaran gençleri de yüksek bonservislere satıp yenilerini yetiştirecek yine biz Türklere rakip olacak...

YORUM YAZ