MENÜ

Muazzam kalite

Abone Ol Google News

Hollanda’yı mat etmemizi sağlayan eşit ağırlıklı oyun stratejimizle Norveç’e karşı aynen devam ederek başladık: Hücum geliştirirken, savunmayı boşlamadık, savunma yaparken, ezbere kapanmak yerine hücuma geçişe hazır ve nazır şekilde yerleştik. İlk yarıyı 2-0 önde kaparken, bizim takımda herkes herkesin kademesindeydi. Şenol Güneş hoca, iki usta top yönlendiricimiz Yusuf Ya zıcı ve Hakan Çalhanoğlu’nu bir arada verimli kullanacak formülü çok iyi geliştirdi: Okay çapa olarak yatay ve dikey neredeki boşluğu doldurması gerekiyorsa orada en doğru pozisyonu aldı.

Haberin Devamı

Ozan ilk golümüzdeki gibi hem özgür hem disiplinli 8 rolünde geçişlerin anahtar oyuncusu oldu. Hakan ve Yusuf forvete yakın sarkık oyun kurucu ve savunmadan top yönlendiren derin oyun kurucu rollerini değişerek oynadılar: 2-0 sonrası gerektiğinde oyunu soğutup, gerektiğinde ısındırarak, tempoyu hep bizim lehimize ayarladılar.

Sabırla ve ısrarla...

Burak kadar Çağlar, Okay ve Kaan’a da yardımcı oldular. Burak ortada, sağda, solda komple forvetliğin yanı sıra gerektiğinde sahte 9’luğa da başarıyla soyundu. Ozan’ın skoru 3-0’a getiren müthiş şutu öncesi Burak, Hakan ve diğer takım arkadaşları ceza alanı çevresinden içeri ezbere doldurmak yerine sabırla, ısrarla takım hücumu setindeki en müsait durumdaki arkadaşını aradılar, buldular. Harika bir andı, kolektif gücümüzün özeti niteliğindeydi.

Haberin Devamı

Haaland, Sörloth, Odegaard’lı Norveç’e 3 atmak bu jenerasyonumuzun muazzam kalitesini gösteriyor. Onları yetiştiren altyapı hocalarımıza, onları geliştiren A takım hocalarımıza ne kadar teşekkür etsek az! Tabi Solbakken ve De Boer örneklerindeki gibi altın jenerasyona sahip olmak yetmiyor, Şenol Güneş gibi bir usta her şeyi tamamlıyor.

YORUM YAZ