MENÜ

Mariano uçurdu

Abone Ol Google News

Sezonun 2. yarısında Galatasaray’ın sezonun ilk yarısına göre daha dinamik ve verimli oynamasını sağlayan üç faktör var: Belhanda yerine Emre Akbaba’nın takıma dönüşü, Saracchi ve 2020’de diğer kanat beki Mariano’nun eski yüksek kalite fabrika ayarlarına dönmesi. Saracchi erkenden sakatlanıp çıksa da Emre Akbaba kaldığı yerden devam ederek gol perdesini aralayan isim oldu: İlk golde topa son değen Galatasaray formalı oyuncu Feghouli olsa da pozisyonun gerisi Kasımpaşa savunmasının Hababam Sınıfı filminde yapılan cinsten hataları zinciri sonucu geldi. Pozisyonu geliştiren, olgunlaştıran ise Mariano’nun iyi pası sonrası stop edip rakip savunmanın dengesini allak bullak eden Akbaba’nın oyun vizyonu oldu. Skoru 2-0’a getiren penaltı öncesi Emre Akbaba’nın başarılı röveşata denemesi, sakatlığı boyunca bile mesleğinde gelişmek için nasıl kafa patlattığının, hayal kurduğunun ispatı. Falcao’nun yokluğunda Adem’in yükselen performansı da uzun maratonda değerli bir artı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Saha zemini neden böyle oldu? Uzun süre ligin en iyi zeminlerinden biriydi, izlerken üzüldüm.

Haberin Devamı

Maçın starı

Bu maç özellikle de üçüncü gol Mariano’nun yüzde 100’le oynadığı zaman Galatasaray’ı nasıl yukarıya taşıdığının net bir kanıtı: Mariano yüzde 100’ü ile oynayınca alelade orta yapmıyor adeta kenardan içeri verdiği ara paslarla kilit patlatıyor!

Maçın olayı

Erkenden kopan, voltajı düşük bir maç izledik. Galatasaray, Kasımpaşa’nın presinden rahat kurtuldu ama bir tanesinde Lemina’nın top tekniği ile buz seviyesi soğukkanlılığını birleştirdiği an etkileyiciydi.

Kısa mesaj

Sezonun ilk yarısında Galatasaray, Kasımpaşa gibi kendi gücünde olmayan takımlar karşısında bile zorlanıyordu. Dün gece ise maçı erkenden bitirdi. Onyekuru da yüklenmeye devam ediyor, son düzlükte daha da dinamik ve verimli bir Galatasaray müjdeliyor.

YORUM YAZ