MENÜ

Kırmızı alarm

Abone Ol Google News

İlk 45’te top yüzde 75 oranda Galatasaray’daydı. Fakat Belhanda’nın yokluğunda 2.5 bölge diye tabir edilen akınların tehlikeye dönüştüğü alanda, toplar yeterince seri şekilde ayaklardan çıkmadı. Donk ve Nzonzi sade ve direkt paslarla takımı geriden çıkarsa da Emre Mor halen yetenekli olmak ile verimli oynamak arasındaki önemli farkı anlayamadığı için Galatasaray ilk 45’te topla oynamaktan çok topla oyalandı!

Haberin Devamı

Fatih Terim haklı olarak ikinci yarıya Emre Mor’u oyundan alarak başladı. Çok daha fazla pozisyon bulan bir Galatasaray izlemeye başladık. Nzonzi’nin gönderdiği uzun diyagonal top sonucu Babel perdeyi açtı. Ancak Galatasaray golden sonra frene bastı. Seri’nin kırmızı görmesiyle daha fazla frene basmak zorunda kaldı tabii ama 90 artılardaki topla hiç çıkamadan geriye gömülmek çok pahalıya patladı!

Gecenin sorusu

10 kişi kalınca frene basmak anlaşılır. Ancak Galatasaray üstelik de evinde oynarken 90 artılarda nasıl olur da hiç paslaşarak çıkamaz, geriye bu kadar ezbere gömülür?

Maçın starı

Haberin Devamı

Babel, Beşiktaş’ta da olduğu gibi gole en çok ihtiyaç olan anda sahneye çıktı. Ancak Denizli’deki dağınık Galatasaray’ı maç 11’e 11 oynanırken toparlayan Nzonzi’nin katkısı oldu.

Maçın olayı

Santradan önce de oyundan çıkarken de Galatasaray taraftarının azımsanmayacak kısmının Diagne’ye iyi durumda olmamasına rağmen desteklemesi. Falcao gelene kadar Diagne’ye destek mantıklı ama Diagne de karşılığını daha fazla vermeye çalışmalı.

Kısa mesaj

Bu maçtan sonra Galatasaray yönetiminin ne yapıp edip, Falcao’yu transfer ederek ilk iki maçta da puan kaybetmenin kötü havasını dağıtması gerek. Ayrıca Fatih Terim oyun disiplini konusunda da ekstra hamleler yapmalı!

YORUM YAZ