MENÜ

Joker de Souza

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Gaziantep maçının son 10 dakikasında bıraktığı gibi başladı: Empati kurulabilecek bir yorgunluğun da etkisiyle oyun disiplini ve hızı en üst düzeyde değildi ama kurulu sistemi ve bir oyuncu hariç oturmuş kadrosu mücadele ve kolektif iştahı harmanlayarak kazanmayı başardı. Maçın ilk 10 dakikasında Beşiktaş yüzde 78 topa sahip olmuştu. Karşılıklı birer direkten dönen topta her iki takım da senaryo dışı erken goller bulabilirdi. 21’de Ersin’in Crivelli ile karşı karşıya pozisyondaki kurtarışı yetenekli genç eldivene ekstra artı yazar. Devre biterken Beşiktaş, Başakşehir otobüsüne karşı halen sabırla yerden pas yapıyor, ezbere orta tuzağına düşmüyordu. Takımın en bilge oyuncusu Atiba bir kez daha sağ açığa gelerek yaptığı sürpriz koşuyla gol perdesini açan aksiyona imza attı. Ghezzal klasiği usta işi kornerde Welinton ilk gol sevincini yaşadı. 52 ve 76’da N’Sakala’nın alakasız yerlerde durmasının da etkisiyle Beşiktaş kalesinde goller gördü. Josef bir kez daha “Joker de Souza”olarak 3 puanı kurtardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Sevgili N’Sakala, yenilen iki golün tüm faturasını sana çıkartacak kadar insafsız değilim ama savunma oyuncusunun hep ‘Ya sekerse, ya arkadaşımın ayağı kayarsa’ düşüncesiyle en kötü senaryoyu hesaba katarak pozisyon alması takımının daha lehine olmaz mı?

Maçın starı

Larin, Aboubakar, Ghezzal, Rosier yine çok iyi oynadılar ancak Josef öyle bir dakikada öyle bir gol attı ki adeta Beşiktaş’a can suyu oldu. Gol öncesi top kontrolü mükemmeldi. Elit hücum oyuncuları ceza alanı içinde topu o kadar soğukkanlı ve ustaca kontrollerine alabiliyorlar!

Maçın olayı

Maçta hiç ofsayt olmaması. Başakşehir’in uzunca bir süre Beşiktaş’ı kendi kalesine 20 metre mesafede karşılaması da buna sebep olan faktörlerden birisiydi.

Kısa mesaj

Beşiktaş yoğun maç trafiğinde en zorlu kavşakların ilkini geçmeyi başardı. Salı günkü kupa maçında aynı rakibe karşı mutlaka rotasyon yapılmalı.

YORUM YAZ