MENÜ

Haydi gençler

Abone Ol Google News

Ali Ece, mali olarak sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ın kurtuluş reçetesini yazdı:

Haberin Devamı

Trabzonspor maçındaki oyun ve skor arasındaki çelişki, Sergen Yalçın’ın neden daha kaliteli bir oyuncu grubuyla Beşiktaş’ı çalıştırmayı hak ettiğini bir kez daha gösterdi. Birkaç oyuncu hariç şu anda Sergen Yalçın’ın elindeki oyuncu malzemesi Beşiktaş’ın tarihsel kalite ortalamasının altında. Misal Beşiktaş- Trabzonspor maçında her iki takım kalecilerini değiştirse maç kaç kaç biterdi? Karius çok kötü oynamadı, daha kötü oynadığı en az 10 maç var ancak asıl sorun geldiğinden beri kaç maçta Trabzonspor kalecisi Uğurcan’ın yarısı kadar bile oynadı ki?

Ljajic, umrunda bile olmaz

Burak Yılmaz aslında yetenek olarak şu andaki mevcut kadronun özellikle de kadrodaki sağ açığı, sol açığı dahil tüm forvet hattının ortalamasının üstünde bir yetenek ancak Şenol Güneş yönetimindeki Burak Yılmaz’ın uzağında bir performans sergiliyor. Bunun sebebi sağında solunda oynayan oyuncuların yetersizliği de olabilir tabii ki, o ayrı. Ancak Sergen Yalçın geldiğinden beri Burak Yılmaz’ı dahi oyundan çıkartarak beklediği performans çıtasının altında kalan kimsenin kariyerine aldırmayacağını kanıtladı. Tabii bu en çok Adem Ljajiç için geçerli: Hastalanmış, geçmiş olsun. Dilerim aşk ızdırabını ya da her neyse o ızdırabını artık atlatır ancak geçen sezonun ikinci yarısını mumla aratan performans düşüklüğü devam ederse, Sergen Yalçın’ın umurunda bile olmaz!

Haberin Devamı

Yönetime iş düşüyor

Boateng zaten Ljajiç’in mevkisinde iyi gidiyor. Ljajiç müşterisi olan bir oyuncu, ondan gelecek para ile skor katkısı yapabilecek kanat forvet alınabilir mesela. Çünkü artık Beşiktaş’ta forma ucuz değil! Ljajiç çok beğendiğim bir oyuncu ama oynamadıktan sonra bir manası yok! Kalan haftalarda Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde iddiasını sürdürürken bir yandan da bir dahaki sezon şampiyonluk şansı daha yüksek bir kadro nasıl kurulabilir onun çalışmalarını yapmalı. Burada transferde bütçe nedeniyle beyin cerrahı titizliğiyle çalışması gereken yönetime büyük iş düşüyor gerçekten. Saha içinde de Rıdvan, Utku, Ersin, Erdoğan, Kartal ve diğer gençlerden hangileri şampiyonlukta daha iddialı olacak kadroda yer alabilirler, bu sorunun cevabını bulmak için kalan haftalarda daha çok denenebilirler.

Her şeyi yapın!

Sergen Yalçın’ın dürüstlüğü ve netliği en az futbol zekâsı kadar değerli: Sadece altyapıdan yetiştikleri için değil de zamanındaki genç Sergen misali “Ne kadar iyi oynarsan o kadar olgun futbolcusundur” formülüne göre Sergen Yalçın’ın gençlere forma şansı vermesi yetmez. Genç Sergen’e forma verilmemişti, çok iyi performansıyla formayı genç Sergen almıştı. Gençler, o formayı alın! Almak için her şeyi yapın, şimdi tam zamanı!

YORUM YAZ