MENÜ

Güneşi eriten Norveçli kral

Abone Ol Google News

Trabzonspor, kupa finaline daha iyi başlayan taraftı. 15. dakikada yüzde 76 gibi çok yüksek bir topa sahip olma oranına ulaşan Bordo-Mavililer, gömülü Alanyaspor savunması karşısında en başta ceza alanı dışından şutlar denediler. Altıpasa gönderdikleri ilk isabetli pasta ise perdeyi açan golü buldular. Sörloth sol çizgiye açılıp içeri bakarak görüp gönderirken bir kez daha klasik bir hedef santrfordan çok daha fazlası olduğunu gösterdi. Perdeyi açan golde Sörloth’un, Alanyaspor ofsayt tuzağını bozan koşusu ayrı, içeri bakıp görerek Abdülkadir Ömür’e gönderdiği top ayrı yüksek kalitedeydi. Golden sonra ligdeki son maçların aksine Trabzonspor ezbere geri çekilmedi. Rakibi üzerine çekme riski yüksek olan geriden hızlı çıkmaya dayalı kontrataklar kovalamak yerine kadro gücüne daha uygun mantıklı geçişler yaptı. Bu oyuna da uyum sağlayan Sörloth son sözü söyledi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Eddie Newton, uzun vadede Trabzonspor’da hangi görevi yapacak? Eğer yardımcı hoca olarak devam ederse, üstündeki kişi yine Hüseyin Çimşir profilinde mi olacak?

Haberin Devamı

Maçın starı

Trabzonspor, Sörloth ve Uğurcan’a rağmen şampiyonluğu kaptırdı. Daha önce atanı ve tutanı aynı anda bu kadar iyiyken üst üste şampiyon olmuştu tabii teknik direktörleri de şampiyon isimlerdi!

Maçın olayı

Temmuz’un 29’unda yetenekli olsa da dört mevsim kış yaşamış Norveç vatandaşının Türkiye’deki bir maçta sahanın en iyisi olması. Profesyonel kalitenin pasaportu olmaz ama TFF bunu bile anlayamaz.

Kısa mesaj

Tarihimizin en kötü TFF’si saçma sapan çelişkilerine devam ediyor lakin değişse daha kötüsü bile göreve gelebilir, hiç şaşırmam. Trabzonspor, TFF hesaplarıyla değil Sörloth’u tavsiye eden scout’ın hesaplarıyla hareket etmeli.

YORUM YAZ