MENÜ

Gimenez uçurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

A Grubu’nun ikinci maçında Mısır, Uruguay karşısında Salah’ı riske etmedi. Mısır, 90 dakika boyunca 1 puana oynamaya çalıştı. Ancak 89. dakikada Güney Amerika temsilcisi Gimenez’in kafa golüyle mücadeleyi 1-0 kazandı.

Liverpool’u sakatlandığı Şampiyonlar Ligi finaline kadar taşıyan Salah, Mısır’ı da Dünya Kupası’na adeta sırtında taşıyan isimdi. Salah’sız başlamak zorunda kalan Cuper, Rusya ve Suudi Arabistan’ın güçlerini de hesaba katarak ilk yarıda en iyi bildiği futbolu oynattı: “Gol yemeyin, bir tane atarsak şahane.” Hayatını Uruguay hocalığına adayan Tabarez ise ilk 45’te Cuper’in tuzağına düştü: 2010’daki büyük başarının taktik anahtarı olan kanatsız 4-4-2’den vazgeçmeyen Uruguay ilk yarıda 2014’teki hayal kırıklığına sebep olan hatasını tekrarladı.

Cuper’in takımına karşı...

Bu kadar disiplinli alan savunması yapan Cuper yönetimindeki bir takıma karşı hücumda oyunu kanatlara açıp genişletmezsen Suarez ile Cavani bile etkili olamaz. 2. yarıda Cuper 1 puana oynama ezberine takılınca bulgur hatta belki de dimyata pirinçten oldu. Tabarez ise Sanchez’in ortasında, Gimenez’in 89. dakikada galibiyeti getiren kafasını ne kadar öpse yeridir!

Maçın sorusu

Sampdoria’lı Torreira’nın sakatlığı falan mı vardı, yoksa “2016 model” ekstra prim falan mı istedi de Tabarez hocam 87’ye kadar şans vermedi?

Maçın starı

Sabırla izleyen herkes maçın starıdır. Saha içinde ise Bentancur: Dün Golovin bugün Bentancur=Juventus bu işi biliyor.

Maçın olayı

Maçın en heyecan verici anı Salah’ın yedek kulübesinde oyuna girecekmişçesine tekmeliklerini eline aldığı andı.

Kısa mesaj

Luis Suarez bu sefer kendi kendini ısırsın, bizi daha fazla yormasın!

YORUM YAZ