MENÜ

Geçmiş olsun Muslera ve Andone

Abone Ol Google News

Galatasaray maça kötü başladı, Muslera gibi bir kaleciden daha fazlası olan yıldızın sakatlığı ise olabilecek en kötü senaryoydu. Böyle bir süper yıldızın şok sakatlığında takım arkadaşlarının vereceği reaksiyon ekstra önemliydi. Birkaç tanesi hariç maça kötü başlayan Muslera’nın takım arkadaşları, reaksiyon göstermekte de geç kaldılar. Marcao’nun yokluğunda Donk haricinde kimse defansif görevini gerektiği gibi yapamadı. İlk geldiğinde de yazdığım gibi Saracchi ofansif açıdan ne kadar pozitif katkı verirse versin defansif açıdan da o kadar yük olabiliyor. Türkiye’de o pozisyonların hepsine penaltı verilmiyor o ayrı konu ama Saracchi hep aynı ısrar ile inadı da karıştırabiliyor. Saracchi bir yana Okan’ın çeldiği penaltıdan sonra tek bir Galatasaraylı oyuncunun topa doğru koşmaması büyük bir konsantrasyon eksikliği. Defansif eksikleri hücumla telafi etme konusunda da geç kaldı Galatasaray. Rizespor kalecisi Tarık, ilk net kurtarışını 55’te yaptı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Feghouli kadar yetenekli olup performansı fizik kondisyon seviyesine göre bu kadar dalgalı olan kaç tane oyuncu kaldı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Ismael Diomande zaten fizik gücü üstünlüğü ile dikkat çekip Fildişi’nden Fransa’ya transfer edilmiş bir oyuncu. Pandemi arasında kendisini çok hazır tutmuş, fizik gücü üstünlüğüyle sahada belirleyici bir fark oluşturdu.

Maçın olayı

Sadece Galatasaraylılar değil Türkiye’deki futbolseverlerin büyük çoğunluğunun büyük saygı duyduğu Muslera’nın yaşadığı sakatlık. VAR ile beraber devreye giren yeni ofsayt uygulaması en baştan beri oyuncu sağlığı açısından büyük risk teşkil ediyor.

Kısa mesaj

Muslera, Galatasaray’ın kazandığı birçok şampiyonlukta başroldeydi. Henüz Muslera seviyesinde olmasa da Okan da iyi kaleci kumaşına sahip, diğer takım arkadaşlarının ise Muslera’ya borçlarını ödemesi için Rize deplasmanındakinin tam tersine ekstra oynamaları gerekiyor.

YORUM YAZ