MENÜ

Favorim Brezilya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda favorim Brezilya. Çünkü daha önceki turnuvalara göre kulüp kariyerine çok iyi başlamış olan Tite var başında. Casemiro, Marcelo, Firmino gibi çok çalışkan oyuncuların yanı sıra Coutinho ve Neymar gibi daha öncesinde bireysel yetenekleriyle fark yaratmış oyuncuları da takım oyuncusuna dönüştürdüğü için Tite, Brezilya’da çok takdir ediliyor.

İspanya’da hoca değişikliği sebebiyle dengeler bozulduğu için oyuncu kalitesine rağmen bir yorum yapmak mümkün değil. Oyuncuların vereceği reaksiyona göre İspanya’yla ilgili yorum yapılabilir.

En yakın istikrar Almanya’da

Arjantin’in başta Messi olmak üzere aşırı yetenekli hücumcularına rağmen stoperlerinin yavaş olması ve Jorge Sampaoli’nin ideal sisteminde buna bir çözüm bulamaması büyük bir soru işareti.

Almanya ile ilgili söylenmemiş bir şey söylemek mümkün değil. Kulüp takımlarına en yakın istikrara sahip olan milli takım. Löw’ün kadroya almadığı Sane gibi isimler hem risk hem de takım oyunu oynatma adına da klasik Alman teknik direktörü görüntüsü gösteriyor.

Portekiz Santos’la...

Dünya Kupası varsa en kötü ihtimalle bile (örnek 2002 model Almanya) bir şekilde damgasını vurur. Açıkçası Portekiz’in 2016 Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan kadrosundan daha iyi bir kadrosu var. Hem de Fernando Santos’la yola devam etmeleri en önemli kozlarından bir tanesi.

Kane ve Alli...

Dev turnuvada ev sahibi Rusya’nın başarısız olmasını bekliyorum. Keylor Navas bir kez daha Kosta Rika’yı beklenenden daha üst noktalara taşıyabilir. İngiltere Milli Takımı’nın başarılı olmasını beklemesem de Harry Kane ve Alli’nin Tottenham’daki uyumlarını sergileyip sergileyemeyeceğini de merak ediyorum. Görsel açıdan insanları heyecanlandıran oyun tarzları var.

Yıldız adayım

Ronaldo’nun bitmek tükenmek bilmeyen bir başarı arzusu var. Messi’de de bu var ama Ronaldo’nun takım arkadaşları şu ana kadar ona daha çok yardımcı oldular.

Genç yıldız adaylarım

Burada birden fazla isim mevcut. Aklıma gelenler ise Piotr Zielinski (Polonya), Joshua Kimmich (Almanya), Milinkovic (Sırbistan), Christian Cueva (Peru), Aleksandr Golovin (Rusya).

YORUM YAZ