MENÜ

El 'Var' kazanan yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu Dünya Kupası’nda sözde favorilerin oynadığı futbolumsudan sonra Van Marwijk’a 2010 Dünya Kupası’nda Hollanda’yı finale çıkartırken oynattığı futbol için kızanlar halen kızgın mı? Van Marwijk sonrası Van Gaal parantezi hariç Hollanda’nın yaşadığı önlenemez düşüş ve Hollanda’nın bu Dünya Kupası’nda yer alamaması manidar. 2010’da ‘Total Futbol’ yerine ‘Total Kontrol’ oynatan Hollandalı, dün Avustralya’ya oyuncuların bireysel yeteneklerinin toplamından daha büyük futbol oynattı. Tim Cahill 5 yaş genç olsa sonlarda oyuna girip 3 puanı da Avustralya’nın hanesine yazdırabilirdi.

Organize olduklarında...

Danimarka, Eriksen’in golünden sonra maçın kalanında hiç Eriksen’i devreye sokmadan oynarken “Avustralya’nın Iniesta’sı” Mooy liderliğinde Kangurular organize olduklarında futbolu da Rugby kadar iyi oynayabileceklerini gösterdiler. Hiddink, Kewell, Cahill, Viduka, Emerton gibi Avrupa’nın özel yeteneklerini bir arada kolektif oynatarak ülke futboluna damgasını vurmuştu. Van Marwijk ise veziri, kalesi, fili olmayan bir satranç oyuncusu gibi Dublin’de İrlanda’ya 5 atıp Rusya biletini alan Danimarka’yı mat etmeye çok yaklaştı. Ancak tıpkı Uruguay gibi Danimarka’nın da çok iyi bir kalecisi ve kale gibi iki stoperi var.

Günün sorusu

Danimarka neden öne geçtikten sonra neden tekrar gol atmaya çalışmak yerine ani ve sert şekilde frene basıyor?

Maçın starı

Mooy, Premier Lig’deki ilk sezonunda Huddersfield’ın kümede kalmasında oynadığı başrolü Avustralya için de oynayıp ülkesinin Dünya Kupası şansını sürdüren isim oldu.

Maçın olayı

Jorgensen, Eriksen’e yaptığı inceci asistte köhnemiş bir ezberi bir kez daha bozdu: Santrfor cezaalanında topla buluştuğunda hep kaleyi düşünmek yerine hep golü düşünmeli ve bu tip asistler de yapmalı.

Kısa mesaj

Danimarka’nın Fransa karşısında Schmeichel, Kjaer, Christensen gibi durdurucuların yanı sıra Eriksen’i de daha fazla devreye sokması şart.

YORUM YAZ