MENÜ

Bunun adı Kim'in zaferi

Abone Ol Google News

Pereira, Başkan Ali Koç’un uyarılarından etkilenmiş bir ilk 11 sahaya sürdü. Sosa, Mert Hakan, Zajc, İrfan Can ve Mesut tercihleriyle 5 pasörü aynı anda sahaya sürerken, ilk kez sahaya çıktığı 4’lü savunma formasyonunda sağ bek olarak Fenerbahçe’ye ofansif merkez orta saha kontenjanından transfer olmuş Ferdi’yi sahaya sürmüştü. Bu oyuncular aynı anda sahadayken topa sahip olduğunda ne kadar avantajlı olursan, topu kaptırdığında da hızlı geriye dönemeyince o kadar dezavantajlı konuma düşersin. Galatasaray maçın ilk golünü atarken Fenerbahçe 11’inin bu dezavantajından faydalandı. Kerem Aktürkoğlu 25 metre top sürüp pas verdikten sonra 35 metre boş koşu yaparak golünü attı.

Haberin Devamı

Mesut terse yatırdı!

1-0 öndeyken Galatasaray’ın yaptığı büyük yerleşim hatasından ise mükemmel bir pasla İrfan Can faydalandı. Orta sahanın gerisinde pusuya yatan Mesut Özil önce Galatasaray savunmasını sonra da karşı karşıya kaldığı Muslera’yı sol gösterip sağla vurarak terse yatırdı. Golden hemen sonra önce oyuncular gerildi, sonrasında da büyük ihtimal derbide öndeyken kontrataktan gol yiyen oyuncularına haklı olarak kızan Fatih Terim.

Haberin Devamı

Galatasaray’da bek sorunu

Fenerbahçe 2. yarıya daha iyi başlasa da daha önceki lig maçlarındaki gibi en baskılı oynadığı dakikada golü kalesinde görüyordu. 57’de Galatasaray’ın en iyi oynayan oyuncusu Kerem yine şov yaptı, son anda Kim golü engelledi. Kim, maçın kalanında da Fenerbahçe’nin en iyisiydi ve birkaç kez daha Fenerbahçe’yi maçta tutan çok kritik müdahalelere imza attı. Bel sakatlığı ve ilk derbisi olmasına rağmen genç Berke de kalecilik marifetlerini sergiledi. Pereira, Crespo’yu oyuna sürerken galibiyet golünden çok skoru tutmasını beklemiş olabilir, lakin Crespo Fenerbahçe 10 kişiyken pek de beklenmedik bir gol attı. Galatasaray’ın her iki beki de yetersiz. Taylan da maçın kader golünde çevre kontrol hatası yaptı.

YORUM YAZ