MENÜ

Bir de geç kalınmasaydı!

Abone Ol Google News

Aslında Burak sakatlıktan döndüğünde Beşiktaş’ın gayet iyi bir ilk 11’i olacak: Karius; Gökhan, Vida, Ruiz, Caner; Elneny, Dorukhan veya Oğuzhan, Ljajiç; Diaby, Burak, N’Koudou. Yani yapılan transferler kâğıt üstünde hiç de kötü değil ama transferde bu kadar geç kalınması ve alternatif santrfor alınmaması kötü.

Haberin Devamı

4 yıl sonra yeni teknik direktör, yenilenen bir oyuncu kadrosu ve yeni sistem oturtma çabası söz konusu: Transferlerin yüzde 90’ı Temmuz’da bitse ve hazırlık kampında adaptasyon süreçleri daha hızlı gelişseydi, bir de en azından lig başlamadan önce Burak’a alternatif bir santrfor takviyesi yapılsaydı Beşiktaş bu yaz daha iyi bir transfer sezonu geçirdi diyebilirdik.

Empati kurabiliriz

Beşiktaş’ın ezeli rakiplerinin spektaküler yıldız transferlerini hesaba katınca özellikle genç taraftarların sosyal medyada transfer konusunda yaptığı eleştiriler ile daha fazla empati kurabiliriz. Ben o gençler kadar bilemeyebilirim ama daha tecrübeli bir abileri olarak her zaman en iyi oyuncuları olanın değil de genellikle en iyi takımı olanın futbolda mutlu sona ulaştığını hatırlatmak isterim. Sadece Feda Sezonu’nu anımsasınlar yeter, Beşiktaş o en az iddialı başladığı sezonda bile uzun süre şampiyonluk mücadelesi vermişti çünkü genellikle Türkiye’de 4 büyüklerin formaları kafadan şampiyonluğa oynuyor zaten.

Haberin Devamı

Takım performansı...

Yazının başında dediğim gibi Burak döndüğünde Beşiktaş’ın gayet iyi bir 11’i olacak, gerisi Avcı’nın Beşiktaş 11’inin toplamından daha yetenekli bir takım performansını nasıl ortaya çıkaracağının sorusunun cevabında. Burak, Gazişehir maçı ya da bir sonraki maça yetişecek gibi duruyor. Diaby geçen sezon 3-5-2’de de olsa santrfor oynadı, tabii en iyi oynadığı rol ters ayak ters kanat mevkisinde sağ ön. Diaby forvet hattında nerede oynarsa oynasın, Ljajiç’in en iyi yaptığı iş olan savunma arkasına derinlemesine paslarla buluştuğu ölçüde daha da etkili olabilecek bir oyuncu. Rizespor maçında Diaby, N’Koudou ve Burak aynı anda sahada olsaydı, skor nasıl olurdu sizce? Sezonun geri kalanını belirleyecek en önemli saha içi faktör bu. Tabii asıl sezonun kaderini belirleyecek ezeli rakipler kadar Beşiktaş yönetimi ve taraftarı arasındaki ilişkinin düzelip düzelmemesi olacak!

YORUM YAZ