MENÜ

Beşiktaş'ın daha acil ihtiyaçları var

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın en acil ihtiyacı Holtby midir, çok tartışılır. Holtby’nin asıl mevkisi 10 numaranın yanı sıra 8 numara ve sol önde de oynayabileceği yazılıyor. Holtby ise kariyeri boyunca en iyi maçlarını 10 numarada oynadı. Eğer Holtby 8 numara olarak Beşiktaş’ta düşünülüyorsa misal Dorukhan’la karşılaştırırsak defansif açıdan onun yerini doldurması çok zor. Holtby, kariyerinde zirve yaptığı dönemde yani Tottenham’a transfer olduğunda dahi topsuz oyunda dinamizm açısından yeterli değildi. Geçen sezon Hamburg orta sahasındaki performansı da onun Tottenham’a transfer olduğu dönemin gerisinde.

Haberin Devamı

Gizli ajanda...

Beşiktaş’ın sayısal açıdan en fazla alternatifinin olduğu bölge merkez orta saha. Atiba’yla Dorukhan varken Medel gitmemişken Necip ve Oğuzhan kadroda yer almaya devam ediyorken üstelik de sağ bek ve sol bekte eksik varken Holtby transferi çok acil ihtiyaç gibi gözükmüyor. Eğer yönetimin Adem Ljajic’i satın yerine Holtby’yi almak gibi gizli bir ajandası varsa bunun da çok mantıklı olacağını düşünmüyorum. Holtby’nin kumaşı kesinlikle iyi. Ama Adem Ljajic’in kumaşı hem daha iyi hem de Türkiye’ye iyi adapte oldu. Ljajic’in frikikleri de bu karşılaştırmaya dahil edilirse aşırı astronomik bir teklif gelmedikçe Ljajic’i satmak hiç iyi bir fikir değil.

Haberin Devamı

Mali şartlara uygun değil

Daha önce de gördüğümüz gibi takımın iskeletini oluşturan Cenk Tosun gibi oyuncuların yerini doldurmak konusunda bu yönetim son 2 sezondur pek başarılı olamadı. Abdullah Avcı’nın Ljajic’le Holtby’yi beraber oynatma planı varsa saygı duyarım. Ancak Beşiktaş’ta başta bek hattı olmak üzere diğer mevkilerde bu kadar sayısal eksik varken öncelikle acil ihtiyaç takviyelerin yapılması daha doğru olur. Ayrıca Holtby’nin talep ettiği imza parası ve maaş, Beşiktaş’ın şu anda içinde bulunduğu mali şartlara pek uygun gözükmüyor.

YORUM YAZ