MENÜ

Turnuva şimdi başlıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Böyle bir turnuvada adımızı son sekize yazdırmak için ideal bir fırsatla karşı karşıyayız. Ancak Avustralya'yı tek maç üzerinden eleme usülü oynanacak bir maçta yenebilecek güveni verdik mi? Sanmıyorum. Mutlaka en azından 1-2 tık yukarı çıkmamız gerekecek.

Boyalı alanda bizdeki Ömer Aşık etkisini Avustralyalılar Aron Baynes ile buluyor. Baynes; fiziği, hem Avrupa, hem de NBA tecrübesine sahip oluşuyla üst düzey bir pivot. Ülkemizde Beşiktaş forması giyen Ryan Broekhoff, Maccabi ile Euroleague şampiyonluğu yaşayan ve şu sıralar Philadelphia 76ers'ın radarına giren Joe Ingles diğer önemli kozlardan... Dante Exum ve Matthew Dellavedova da oyun kurucu sıkıntısı yaşayan bir takıma karşı tehlike arz edebilir.

Pazar günkü kritik sınav öncesi rakipten çok kendi maç kasetlerimizi incelemek gerekecek. Geride kalan 5 maçın ortaya koyduğu gerçekler, hazırlık döneminde oynadığımız 8 maçtakinden bile daha acıydı. Belki 3 galibiyet aldık ama 'tamam-devam' maçını asgari hatayla oynayabilecek izler bırakabildik mi? İrdelemek gerek.

Ribaundlara dikkat

Yeni Zelanda maçında yaşadığımıza benzer bir 'ribaund krizi'ne müsait bir eşleşme olacak. En büyük kozumuz olan savunma, ribaund ve mücadele gücü başucumuzdan ayrılmamalı. Hücum kimliğimizi de 'kervan yolda düzülür' misali, ilk turdaki beş maçta biraz daha tanıma şansı bulduk. Pazar gününe dek bu kervana biraz daha yol aldırabilirsek, hayallere bir adım daha yaklaşacağız.

Olası bir çeyrek finalde Yeni Zelanda-Litvanya eşleşmesinin galibi ile eşleşeceğimiz düşünüldüğünde; yeniden ilk dörde kalmak yalnızca 80 dakika uzakta...

Son 3 yıldaki başarısız gidişatın ardından 'ilaç gibi' gelen bu rüyadan, hepi topu 40 dakika içinde uyanabiliriz. Bu dakikadan sonra hiçbir şeyin telafisi yok, ya tamam, ya devam.

Turnuva şimdi başlıyor.

Sevgiler

twitter.com/ahmetmsubasi

YORUM YAZ