MENÜ

Miami'de ince hesaplar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu yıl NBA şampiyonluğunu San Antonio Spurs'e kaptıran Miami Heat'te LeBron James'in ardından Chris Bosh, Dwyane Wade ve Udonis Haslem de sözleşmelerindeki opsiyonu kullanmayarak serbest kalma kararı aldı. NBA kulislerini bir kez daha 'yoksa Büyük Üçlü dağılıyor mu?' şüphesine düşüren bu gelişme, korkulanın aksine Miami'ye bir NBA rekoru olan 55 milyon dolarlık salary cap boşluğu sağladı. Spurs karşısında alınan 4-1'lik hezimetin ardından kadrosunu elden geçirme kararı alan Heat, şimdi bu ekonomik esnekliği en iyi şekilde değerlendirerek gelecek yıl yeniden şampiyonluk kazanacak kadroyu kurmanın hesaplarını yapıyor. Heat ilk olarak James, Wade, Bosh ve Haslem ile yeniden anlaşmayı planlıyor. Şayet sözleşmelerinden çıkmamış olsalardı, önümüzdeki iki sezonda LeBron James 42.7, Dwyane Wade 41.8, Chris Bosh ise 42.6 milyon dolar kazanacaktı. İlk adımı daha önce Miami'de kalma kararı aldığını ve bunun için sözleşmesinden feragat etmeyi kabul edebileceğini açıklayan Chris Bosh'ın atması bekleniyor. All-Star forvet ile birlikte Udonis Haslem'in de daha düşük bir bedelle, uzun vadeli yeni bir sözleşmeyi imzalayacağı tahmin ediliyor.

Lowry aşkına

Adları maksimum kontratlarla anılan Wade ve James de sözleşme bedellerinde kesintiyi kabul ederse Heat, kadrosuna bir diğer yıldızı katabilecek ekonomik esnekliği elde edecek. Heat'in hedefindeki isim ise Toronto Raptors ile kariyerinin en parlak sezonunu geçiren Kyle Lowry. Plaseler arasında da Trevor Ariza, Marvin Williams, Marcin Gortat ve Jameer Nelson gibi isimler var. Heat, sözleşmesi sona eren Mario Chalmers'ın yanı sıra Norris Cole'u da takasla elden çıkarmak ve Lowry'i renklerine bağlayarak oyun kurucu dümenini emin ellere teslim etmek istiyor. Büyük Üçlü'nün bir araya geldiği 2010-11 sezonundan bu yana Doğu Konferansı şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan Kırmızı-Siyahlılar, geçtiğimiz hafta yapılan 2014 NBA Draftı'nda NCAA'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan U'Conn'un yetenekli oyun kurucusu Shabazz Napier'i seçmişti.

Yine, yeniden...

NBA'e 2003 NBA Draftı ile adım atan Büyük Üçlü'nün yolları 2010 yazında kesişmişti. 2006'da sona eren çaylak kontratlarının ardından kulüplerinden gelen 5'er yıllık teklifleri reddeden James, Wade ve Bosh, 3 yıllık sözleşme imzalamış ve 2010'da serbest kalmıştı. Bu fırsatı iyi değerlendiren Miami Heat, 2010 yazında Wade'i elinde tutup Chris Bosh'la anlaşmış ve LeBron James'e Büyük Üçlü'yü kurma teklifi sunmuştu. O dönemde kulübü Cleveland Cavaliers dahil 6 ayrı takımla görüşen James, hedeflediği şampiyonlukları Miami'de kazanabileceğine inandığı gerekçesiyle Heat'i seçmişti.

YORUM YAZ