MENÜ

Hazırız, yakın bizi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Turnuva boyunca kazansak da, kaybetsek de hep şunu söyledim: üst düzey basketbol oynamıyoruz. Bu durum, İspanya, Sırbistan gibi takımları izlediğimizde daha da bir ortaya çıkıyor. Bu maç da Sırbistan'ın Yunanistan'ı 'şiir gibi' bir hücum performansıyla yenmesinin üzerine gelince, bu yazıya böyle girmek icab eder oldu.

Diyor ya şarkıda hani; 'insan bazen en çok kendinden yorulur' diye... Şu turnuvada ABD dışında hiçbir takım, bizi bizden daha çok yormadı. Yalnızca Ukrayna kabul buyursa da tüm maçlarda rakiplerimize cömert ikramlar yaptık, umutsuz takımlara umut vaad ettik, inanmayanı zorla inandırdık.

Tıpkı Yeni Zelanda maçında olduğu gibi bu maçta da ribaundlarla yaptık bunu. 44-30'luk Avusturalya üstünlüğü, verdiğimiz 13 hücum ribaundu, rakibin ekmeğine yağ sürdü. Ekmeğe yağ sürmek derken... Hakemlerden yakınmayı sevmem, ama uzun zamandır birbirinden bu kadar kopuk, bu kadar tutarsız bir hakem üçlüsü görmemiştim.

4 saniye kala attığımız üçlükle yendiğimiz Avustralya dün hayli kötüydü. Hakemlerle el ele verip krize soktuk maçı. Yine de adalet yerini buldu, mücadelemizin karşılığında eşsiz bir zafer nasip oldu bizlere.

Rakip Litvanya


Şimdi bir bakalım, elde ne var yok:

Kötü oynuyoruz, lakin iyi mücadele ediyoruz. Manzara net. Sonradan açılan bir yapımız var. En büyük kozumuz, son maçta yalnızca bir (1) şut kullanan Ömer Aşık. Set hücumunda zorlanıyor, tempolu ve delici basketbol oynadığımızda açılıyoruz. Dün akşam Sinan Güler bunu birbirinden güzel 7 saha içi isabetiyle gösterdi, umarım görmesi gerekenler de görmüştür.

Savunma baskısını arttırıp maç başına 16 top kaybı yapan Avusturalya'nın ortalamasını yakalamasına yardımcı olduk, takım olarak da 10 top kaybı yaptık. Her ne kadar Emir'in son dakikada attığı iki üçlükle de olsa yüzde 41'le üçlük attık. Cedi Osman takımın belki de en iyi savunmacısı, baskıyı arttırmak maksadıyla onu devreye soktuğumuz her an müthiş işler başardı. Emir, oyun kurma zaafı olan bu takımın 'Point Forveti', katalizörü. Mental liderimiz Kaptan Gönlüm, hele bir de ribaunda destek atıp orta mesafeden şut sokarsa tadından yenmiyor. Oğuz, Ömer'i yedekleyen bir pivottan çok daha fazlası.

Uzatmayacağım. Roller, artılar, eksiler, her şey artık çok daha belirgin.

Bir krize daha razıyız be çocuklar.

Yenelim şu Litvanya'yı...

@ahmetmsubasi

YORUM YAZ