MENÜ

Yasmani Copello: "Beni kaybettikleri için pişmanlar"

400 metre engellide ülkemize gümüş madalya kazandıran Yasmani Copello, hedeflerini anlattı. Milli atlet, “2020 Tokyo Olimpiyatları’nda 33 yaşında olacağım, kürsüye çıkmak istiyorum. Küba’daki eski hocalarım beni kaybettikleri için pişman olduklarını söylüyorlar” dedi.

Yasmani Copello: "Beni kaybettikleri için pişmanlar"

Atletizm Şampiyonası’nda 400 metre engelli finalinde gümüş madalyanın sahibi olan ve başarılarına bir yenisini daha ekleyen Yasmani Copello Escobar, FANATİK’e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

2019’da Doha’da Dünya Şampiyonası ve 2020’de Tokyo Olimpiyatları’na katılacak olan 31 yaşındaki milli atlet, “2012 Londra Olimpiyatları’nda Felix Sanchez 35 yaşında şampiyon olmuştu. Ben 2020’de 33 yaşında ve daha avantajlı olacağım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Hedefim kürsüye çıkmak” dedi.

‘Cevabım hep aynıydı’

Küba’da başarılarının unutulduğunu dile getiren Copello, “Hocalarım başarılarımı gördükten sonra beni kaybettikleri için pişman olduklarını söylüyorlar. Ama ben Türk’üm. Gençlere de tavsiyem; başarı, doğru antrenman ve kendini adamakla gelir. Hiçbir şeyin imkansız olduğunu akıllarından çıkarmasınlar” yorumunu yaptı.

Gelecek planları hakkında konuşan milli atlet, “Kariyerim sonlandığında aileme daha çok zaman ayırmak istiyorum. Beraber yapamadığımız seyahatleri gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ