MENÜ

Yarı finalde görüşmek üzere: 1-1

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe'nin son kurbanı İtalyan temsilcisi Lazio oldu. 2-0'ın rövanşında Lazio'ya konuk olan Fenerbahçe, rakibiyle 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yarı finale kaldı. Sarı-Lacivertliler'e turu getiren altın değerindeki gol 73'te Caner'den gelirken, Lazio tek sayısını 60'ta Lulic ile buldu.

Yarı finalde görüşmek üzere: 1-1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesindeFenerbahçe, Lazio'ya konuk oldu. Sarı-Lacivertliler, 90 dakikanın sonunda sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı ve bu sonuçla yarı finale yükselerek tarih yazdı.

Lazio, 13. dakikada gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Hernanes, kaleci Volkan Demirel'i önde görünce, orta yapmak yerine topu kaleye doğru gönderdi. Volkan, çizgi üzerinde zorlukla topa sahip oldu.

45. dakikada Volkan Demirel'den seken topa hareketlenen Libor Kozak, Volkan'a sert bir müdahalede bulundu. Bu pozisyon sonrası sakatlanarak bir süre yerde kalan tecrübeli kaleci, tedavisinin tamamlanmasının ardından oyuna devam etti. Kozak, karşılaşmanın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

İlk yarının kalan dakikalarında da gol sesi çıkmadı ve taraflar, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan Lazio aradığı golü, 60. dakikada buldu. Ledasma'nın çabuk kullandığı serbest vuruşta Candreva, sağ taraftan ortasını yaptı. Arka direkte çok iyi yükselen Lulic düzgün bir kafa vuruşuyla, ağları havalandırdı: 1-0.

Caner 1-1'e taşıdı

Sarı-Lacivertliler, 73. dakikada mücadeleye eşitliği getirdi. Rakip ceza sahasına çok adamla gelen Fenerbahçe'de Caner Erkin, kale sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe, bu skorla yarı finale yükselen taraf oldu. Sarı-Lacivertli takımın yarı finaldeki rakibi, yarın saat 13.00'te yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ