MENÜ

Vogts: Mucize peşindeyiz

Azerbaycan'ın teknik direktörü Berti Vogts, “Biz futbol olarak Türkiye'nin 30 yıl gerisindeyiz. Elbette favori değiliz ama, futbolda her zaman mucizeler yaşanabilir” diye konuştu

Vogts: Mucize peşindeyiz

Gruptaki ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup olduğumuz Azerbaycan’ın teknik direktörü Berti Vogts, FANATİK’e kritik mücadele öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Alman teknik adam, “Biz yarın (bugün) oynayacağımız Türkiye’nin 30 yıl gerisindeyiz. Benim şu anda Azerbaycan’da yapmak istediklerimi, Jupp Derwall 30 yıl önce Türkiye’de yaptı ve gayet başarılı oldu. Türkiye’den sadece öğreneceklerimiz var. Biz favori değiliz ancak, futbolda her zaman mucize bir gün yaşar, mucize bir skor alabilirsin. Biz bunu Türkiye’yi ilk maçta 1-0 yenip gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Rakibimiz baskı altında olacak’

TT Arena’daki mücadelede yeni bir mucize daha beklediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bu mucizeyi gerçekleştirmek için bizim işimiz çok kolay. Türkiye hem kazanmak zorunda, hem de bu baskının altından kalkmak zorunda. Bu da yetmiyormuş gibi, bir kulağı da Düsseldorf’taki maçta olacak” yorumunda bulundu. Vogts’un herkese açık yapılan basın toplantısındaki dileği ise, “Biz berabere kalalım, Belçika da Almanya’ya yenilsin, Türkiye de Avrupa Şampiyonası’na katılsın” şeklinde oldu.

Mehmet Demircan

YORUM YAZ