MENÜ

Veda

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazını reddetmesinin ardından infaz sürecinin başlamasını bekleyen Aziz Yıldırım, dün futbolcularla bir araya geldi.

Veda

Samandıra’da dün çok farklı bir hava vardı. Gülüşmeler ve gözyaşları bir aradaydı. Cezaevine girmeyi bekleyen başkan Aziz Yıldırım ve ona olan inançlarını her zaman dile getiren Fenerbahçeli futbolcular, tesislerde bir anlamda vedalaştı. Beşiktaş ile yarın oynanacak derbinin hazırlıklarını sürdüren Sarı- Lacivertliler’le çalışmaların ardından görüşen Yıldırım, sözlerine şöyle başladı: “Fermanı verdiler, kalemimizi kırmışlar. Önemli değil. İlhan Bey’le (Ekşioğlu) AYM’ye başvurumuz var. Biz öyle olmadığını, sizin o alın terlerinize ihanet olduğu için bugüne kadar ‘hayır’ dedik, hiçbir pazarlık yapmadık, hiçbir şeyin içinde olmadık ve bugüne kadar geldik. Yatarız o da önemli değil. Bunu başından beri söylüyorum.”

‘O kupaya ihtiyaç var’

Futbolcularından isteklerini de dile getiren Yıldırım, “Bizden sonra gelen yönetim kim olursa olsun onlarla beraber diyalog içinde Fenerbahçe’yi layık olduğu yerlere götürün. Bu da sadece Türkiye’de şampiyonluk değil, Avrupa’da muhakkak bir kupa kaldırın. Fenerbahçe’nin buna ihtiyacı var. Bunu yapın gerisi önemli değil” ifadelerini kullandı.

‘Sizden rica ediyorum...’

Fenerbahçe’de boşluk oluşmayacağını da sözlerine ekleyen Aziz Yıldırım, “Herkes gerekeni, görevini yapar. Siz de görevinizi yapın. Fenerbahçe şike yapmaz, bunu bilin. Fenerbahçe hayatında şike yapmamıştır, bize kimse para teklif edememiştir. Biz de bunların içinde olmamışızdır. Ama sizden ricam, pazar günü yenmek için elinizden geleni yapın. Ancak maçtan sonra da sahanın ortasında tribünleri alkışlayın, jest yapın. Benim diyeceğim bu kadar. Allah yolunuzu açık etsin, hepinize başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Kaptandan ağlatan konuşma

Aziz Yıldırım’ın sözlerinin ardından takım arkadaşları adına söz alan Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu da duygusal bir konuşma yaptı. 3 Temmuz’dan bu yana yaşadıklarının ortada olduğunu
belirten Emre, “Çektiğimiz acılar, sıkıntılar... Dağ büyüklüğüne göre kar alıyor, rüzgar alıyor, yağmur alıyor. Ona göre de sıkıntısı büyük oluyor başkanım. Sizler bu ailenin babasısınız, abisisiniz. Her zaman öyle gördük. Bizler
size çok inandık. Sizle beraber sıkıntı çekmiş ağabeylerimize de çok inandık. Sizler dışarıda, bizler da sahanın içinde bu camianın başarısı için elimizden geleni yaptık. Bu camiaya en ufak bir leke sürdürmedik. Bugün bir ayrılık konuşması gibi oldu ama biz hiçbir zaman bunu bir ayrılık gibi görmüyoruz. Çocuklarımıza şanlı bir şampiyonluk anlatacağız inşallah. Fenerbahçe için insanlarla düşman olmak da güzel. Yine bu sene şampiyonluğumuzu ilan ederken bizlere bunu yaşatanlar utansın” dedi.

Emre Belözoğlu konuşmasının ardından başkan Aziz Yıldırım’ın yanına giderek, “Kariyerimin en değerli anılarından biri olarak gördüğüm” dediği 2010-2011 şampiyonluk madalyasını vermek
istedi. Başkan ise madalyanın Emre’nin oğlu Ömer Akif’in hakkı olduğunu söylerken, Fenerbahçe’nin kaptanı ısrarlı davrandı. Bunun üzerine Yıldırım, “Ben içeri girince getirirsin” dedi. Emre ise, “O zaman inşallah girmezsiniz” karşılığını verdi.

Bitmeyen süreç!

3 Temmuz 2011 sabahı Türkiye’de büyük yankı uyandıran şike operasyonu başladı.

10 Temmuz 2011’de Aziz Yıldırım cezaevine girdi.

2 Temmuz 2012’de Yıldırım tahliye edildi.

17 Ocak 2014’te Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Yıldırım’ın cezasını onadı.

16 Nisan 2014’te Başsavcılık, Yıldırım’ın itirazını reddetti ve infaz süreci başladı.

Operasyonun başlangıç tarihinden tam 3 yıl geçti ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2 yıl 2 ay daha cezaevinde yatacak.

Yıldırım’ın cezaevine girmesinden itibaren başkanlığı düşecek. Ancak yeniden yargılama başlarsa, hakkındaki hüküm yok sayılacak ve tekrar başkanlık koltuğuna oturabilecek.

Aksi durumda ise Aziz Yıldırım’ın cezasını tamamladıktan sonra Fenerbahçe A.Ş.’nin CEO’su olarak kulüpteki görevine devam edeceği iddiaları konuşuluyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ