MENÜ

..Ve kükredi: 2-5

İstanbul'daki 2-2'nin rövanşı tek kelime ile inanılmazdı. Avantajlı Bursaspor, 2-0'ı da bulunca Yeşil-Beyazlı tribünlerde kutlamalar başladı. Devre biterken Sneijder, 2-1'i yakaladı, ikinci yarıda ise sahada bambaşka bir Aslan vardı.

..Ve kükredi: 2-5

Selçuk, Burak (2) ve Melo farkın altına 25 dakika içinde imza attı, Sabri en iyi maçlarından birini çıkardı. Ligde şampiyonluğun uzağında kalan Galatasaray, Türkiye Kupası’nda ilk final biletini aldı.

Aslan İsteyince...


Ligdeki hedefinden kopan Galatasaray, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Bursaspor’a konuk oldu. 2-2’nin rövanşında Roberto Mancini geleneği bozmadı ve rotasyona gitti. Sahaya tek forvetle çıkan İtalyan teknik adam, Sabri’ye ilk 11’de forma verdi.

Veysel ve Hakan...


Mücadelenin ilk dakikaları oldukça tempolu başladı. 2. dakikada Selçuk kornerden ortaladı, Melo ceza sahası içerisinde vurdu. Belluschi son anda çizgiden çıkarttı. Aslan sağ kanattan Sabri ve Veysel’le atak geliştirmeye çalışırken Bursaspor Volkan Şen’le etkili geldi. 15. dakikada ev sahibi hızlı çıktı ve rakip savunmayı hazırlıksız yakaladı. Ferhat sol taraftan ortaladı Fernandao dokundu top az farkla yandan auta gitti. Yeşil-Beyazlılar bu bölümden sonra daha etkili olmaya başladı. Her iki kanadı da son derece etkili kullanan Bursaspor oyunu rakip yarı alana yığdı. 28. dakikada Veysel’in gereksiz faulünde atışı Volkan kullandı. Volkan’ın ortasına ceza sahası içerisinde Fernandao kafayı vurdu, Semih’e çarpan top ağlara gitti: 1-0. Ev sahibi takım bu golden sonra daha da cesur oynamaya başladı. 32’de ise Hakan Balta sahneye çıktı. Tecrübeli oyuncu rakibine öyle bir top teslim etti ki Bursasporlu oyuncular bile şaşırdı. Topu kapan Şenol ortasını yaptı ilk golün sahibi Fernandao bir kez daha sahneye çıktı ve farkı 2’ye çıkarttı: 2-0. İlk yarının son dakikasında ise Bursaspor ceza sahasında yaşanan karambolde Sneijder topu önünde buldu. Hollandalı düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve ilk yarının skorunu belirledi: 2-1.

Sabri ve Sneijder

Galatasaray ikinci yarıya çok iyi başladı. Soyunma odasından bambaşka bir kimlikle çıkan Aslan, müthiş bir pres uyguladı. 49’da Sneijder’ın ortasında top Şamil’in eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Selçuk topu ağlara gönderirken oyuna denge geldi: 2-2. Cim Bom’un bu golle öz güveni yerine geldi. 53. dakikada Veysel’in sağ çaprazdan sert şutunda top Frey’den geri döndü. Topu önünde bulan Burak düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 2-3. Aslan durmaya niyetli değildi. 68’de Burak bekletmeden Samri’ye oynadı. Sabri sol kanattan tekrar arka direkteki Burak’ı gördü. Yıldız oyuncu vuruşunu yaptı ve farkı ikiye çıkarttı: 4-2. 70. dakikada ise İbrahim ceza sahasında elle oynadı ve hakem bir kez daha penatı dedi. Atışı bu kez Melo kullandı ve topu ağlara gönderdi: 2-5. Aslan rövanş maçında rakibini farklı mağlup ederken Sabri ve Sneijder galibiyette büyük rol oynadı.

Metin Karabaş


BURSASPOR 2-5 GALATASARAY (16.04.2014)

BURSASPOR İSTATİSTİKLERİ

GALTASARAY İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ