MENÜ

Var mısın-Yok musun

THY Avrupa Ligi'nde Final-Four için Barcelona'yla çarpışan Galatasaray, çeyrek final serisini eşitlemek adına bir kez daha İspanya'da sahaya çıkacak. İlk karşılaşmada Arroyo'nun sakatlığı sonrası skor üstünlüğünü ve maçı kaybeden Cim Bom'da Porto Rikolu oyun kurucunun forma giymesi ihtimal hesaplarına kalırken, zafer için, yıldız ismin önemi ise tartışmasız ortada...

Var mısın-Yok musun

Üç takımla yola çıktığımız ancak bir tek Galatasaray Liv Hospital’ın çeyrek finale yükseldiğimiz THY Avrupa Ligi’nda çeyrek final heyecanı devam ediyor. Sezon boyunca yaşanan sakatlık krizine rağmen, coach Ergin Ataman’ın doğru kararlarıyla, zoru başaran Sarı-Kırmızılılar, bu kez de çeyrek final serisinde İspanyol devi Barcelona’yı sürpriz yaşatma hedefiyle ikinci kez deplasmanda mücadele verecek.

Oynamak istediğini açıkladı

İyi bir motivasyonla girdiği çeyrek finalin 1. maçının ilk 20 dakikasında Galatasaray adına işler; taki Arroyo’nun sakatlığına kadar, tıkırında gidiyordu. Ancak, TOP 16’ın ikinci yarısındaki Lokomotiv maçıyla birlikte, başarılı performansını ikiye katlayan ve takımını da başarıya taşıyan oyun kurucunun sakatlığı dengeleri bozdu. Arroyo’nun oyundan çıkmasıyla, yeniden ritmini bulan Barcelona, ilk yarısını geride kapattığı maçta skoru lehine çevirip, seride 1-0’lık üstünlük kurdu. Gözler, bugün TSİ 22.00’de yine İspanya’da oynanacak maça çevrilirken, en merak edilen ise, Arroyo serinin geride kalan maçlarında forma giyip, giyemeyeceği oldu...

Porto Rikolu oyun kurucu, maç öncesi verdiği demeçlerde, forma giymek istediğini açıklarken, Galatasaray sağlık ekibinin ise, yıldız ismi, İstanbul’daki maçlara yetiştirmeye çalıştığı açıklandı. Arroyo’nun forma giymemesi, takımının bir anda nasıl oyundan düştüğü, ilk maçta kendisi gösterdi. Peki!.. Arroyo’nun forma giymemesi, bu yönde Ataman’ın yeni planı ya da forma giyerse, sakat sakat takımına ne kadar faydalı olacağının işte yüzdelik ihtimalleri...

%90 Bugün forma giymeyecek 3. maça yetiştirilecek

Serinin ilk maçında bileği burkulan, kontroller sonrası, esneme ve yırtık tespit edilen Arroyo’nun bugünkü kritik maçta oynamayacak ancak Porto Riko’lu oyuncu, İstanbul’da pazar günü oynanacak 3. maça yetiştirilmeye çalışacak. Arroyo’nun olmayışı, tartışmasız; Sarı-Kırmızılılar’ın işinin zor olacağını ortaya koyuyor. Ancak sezon boyunca sakatlıklarla boğuşan Ataman’ın yine bir kurtuluş ve kazanma planı oluşturacağı da aşikar!

%10 kendini iyi hissederse iğneyle oynayabilir

Kadınlarda takımında da Lyttle aynı şeyi yaşamış. Final maçı öncesi bileği burkulan pota altının önemli ismi, Fenerbahçe karşısında forma giymeyeceği belirtilmişti. Ancak Lyttle oynamak istediğini belirterek, iğneyle de olsa sahaya çıkmıştı Arroyo da yaptığı açıklamada, kendini iyi hissetmesi durumunda bugünkü kritik maçta oynamak istediğini açıkladı. Ancak yıldız ismin iğneyle de forma giymesine rağmen ne kadar verimli olacağı ise soru işareti.


Mini Yorum

Cim Bom silbaştan!

Arroyo olsa bile Barcelona gibi bu seviyelerde yıllardır evinde kaybetmeyen bir takımı saha dezavantajına rağmen elemek, yılın en büyük sürprizlerinden biri olurdu. Galatasaray kadın takımı bu sürprizlerden birini gerçekleştirdi, Ekaterinburg’u evinde yenerek. Şimdi herkes aynısını erkek takımından bekliyor.

Aslında ilk maçta, Arroyo çıkana kadar uygulanan strateji son derece başarılıydı. Barcelona’da, Navarro’nun iki üçlüğü dışında devreye giren oyuncu yoktu. Son 1.5 dakikada üçüncü oyun kurucu Pullen’in ekstra üçlükleri Barça’yı ilk yarı sonunda 20’li sayılarda kalmaktan kurtardı.

İkinci yarı ise hücumlar işlemeyince savunma direnci de kırıldı. Barcelona’ya oynama imkanı tanırsanız, bir anda farklı yenilgiyle karşı karşıya kalırsınız.
Ergin Ataman ve Galatasaray tabii ki yenilgiyi peşinen kabullenmeyecek. Yıl boyunca, sakatlıklar nedeniyle A, B, C ve D planları uygulandı. Buraya gelindiğine göre başarılı da olundu. Şimdi Arroyo’suz bir plan hazırlayacak Ataman. Bakalım Barcelona’yı şaşırtabilecekler mi? Ben Cim Bom’un kolay teslim olmayacağına, kaybetse bile sonuna kadar mücadele edeceğine inanıyorum.

Gökhan German

Haberin Devamı


Kadrolar;


BARCELONA: Huertas, Navarro, Papanikolaou, Lorbek, Tomic, Pullen, Nachbar, Todorovic, Sada, Abrines, Dorsey, Oleson

GALATASARAY LİV HOSPİTAL: Ender, Hairston, Markoishvili, Furkan, Erceg, Macvan, Sinan, Dudley, Bonsu, Cenk, Domercant, Göksenin

SALON: Blaugrana

SAAT: 22.00

YAYIN: NTV Spor Smart

HAKEM: Lottermoser (ALM), Jovcic (SIR), Kowalski (POL)

YORUM YAZ