MENÜ

Ünal Karaman: Kadıköy'e beraberliğe değil kazanmaya gidiyoruz!

Derbi öncesinde Fırtına’nın hocası Karaman, öğrencilerini bu sözlerle motive etti: “Zamanında Kadıköy’de kazanarak nasıl tarihe geçtiysek hâlâ bizim adımız anılıyor. Aynı başarıyı siz de gösterebilirsiniz. Biz oraya beraberliğe değil kazanmaya gideceğiz. Siz yeter ki sahada bir an olsun geri adım atmayın”

Ünal Karaman: Kadıköy'e beraberliğe değil kazanmaya gidiyoruz!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, kritik Fenerbahçe derbisi öncesinde idmanın ardından öğrencileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. 1997 yılında Kadıköy’de kazanılan son maçta sahada olan tecrübeli çalıştırıcı öğrencilerini motive ederken, şu ifadeleri kullandı: “Zamanında Kadıköy’de kazanarak biz tarihe geçtik. Hala o zafer söylendiğinde bizim adımız anılıyor. Aynı başarıyı siz de yakalayabilirsiniz. Şunu bilmenizi istiyorum. Biz oraya beraberliğe değil kazanmaya gidiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Sizden istediğim tek şey...’

“Sahayı rakibimize dar etmemiz lazım. Bu yüzden 90 dakika boyunca pres yapmanızı bekliyorum. Eğer buradan galibiyet ile ayrılırsak 3.’lük hedefimiz için çok çok önemli bir adım atmış olacağız. Sizden yapmanızı istediğim tek şey var. O da sahada ne olursa olsun asla geri adım atmamanız. Ne sonuçla karşılaşırsak karşılaşalım her şeyi değiştirecek olan yine biziz. Bu yüzden kendimize yakışan bir oyun ortaya koyarak taraftarımızı mutlu edelim.”

Gözünü 8 senelik rekora dikti...

Süper Lig’de oynadığı son 5 maçtan da galibiyetle ayrılmayı başaran ve yarın derbide Fenerbahçe ile mücadele edecek olan Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman adına bu mücadelenin özel bir anlamı bulunuyor. 2010-2011 sezonunda iki kez 6 maçlık galibiyet serisine imza atan Fırtına, o tarihten beri bu rakama ulaşamadı. Şimdi ise Karadeniz ekibi, Sarı-Lacivertliler karşısında zafere uzanarak 8 sene sonra bu seriyi yeniden yakalamak istiyor.

YORUM YAZ