MENÜ

Türkiye'nin gözü İstanbul'da, kulağı Almanya'da

Türkiye'nin, A Grubu'nda Almanya'nın ardından grup ikincisi olarak play-off oynayabilmek için yarın gözü İstanbul'da, kulağı ise Almanya'da olacak.

Türkiye'nin gözü İstanbul'da, kulağı Almanya'da

Almanya yenilgisi ile grupta Belçika’nın 1 puan ardına düşerek, son maçlar öncesi üçüncü sıraya gerileyen Türk Milli Takımı, öncelikle kendi evinde Azerbaycan’ı yenip, daha sonra Belçika’nın Almanya deplasmanında puan kaybını bekleyecek.

Haberin Devamı

Her iki maç da aynı saatte, TSİ 20.00’de başlayacak. 14 puanlı Türkiye, Türk Telekom Arena’da ağırlayacağı iddiasız rakibi Azerbaycan önünde galip gelerek, Kazakistan galibiyetiyle ipleri kendi eline alan 15 puanlı Belçika’nın Almanya deplasmanında puan kaybını bekleyecek. Belçika, grupta 9’da 9 yapan Almanya’yı deplasmanda yenmesi durumunda, Türkiye’nin maçının sonucunu beklemeden play-off biletini alacak.

Türkiye, Azerbaycan ile berabere kalır, Belçika da Almanya’ya yenilirse, her iki takımın da puanları eşitlenecek. Ancak, Türkiye, rakibine karşı ikili averajda üstün olduğu için (İlk maçta 3-2 yenip, ikinci maçta 1-1 berabere kaldı) yine play-off biletini alan taraf olacak.

Play-off takvimi

Haberin Devamı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde grup maçları yarın tamamlanacak ve gözler play-off’a çevrilecek.

Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü Polonya’nın Krakow kentinde TSİ 14.00’de yapılacak.

Bütün gruplar arasındaki en iyi ikinci hariç, 8 grup ikincisinin katılacağı ve finallere gidecek son 4 takımın belli olacağı play-off’ta ilk maçlar 11 veya 12 Kasım’da, rövanşları ise 15 Kasım’da oynanacak.Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık’ta Ukrayna’nın başkenti Kiev’de grup kuraları çekilecek.

Dörder takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maçlar 8 Haziran-1 Temmuz 2012’de oynanacak.

AA

YORUM YAZ