MENÜ

Türkiye - Slovakya basketbol maçı saat kaçta hangi kanalda?

Milli Kadın Basketbol Takımımız, 2011’de gümüş, 2013’te bronz madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası’nda bugün ilk maçına çıkacak. Öncelikle Dünya Şampiyonası biletini kapmaya çalışacak Potanın Perileri, Slovakya’yla karşılaşacak. Peki, Türkiye - Slovakya basketbol maçı saat kaçta hangi kanalda? detaylar haberimizde...

Türkiye  - Slovakya basketbol maçı saat kaçta hangi kanalda?

Çekya’da düzenlenecek 36. Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası bugün başlayacak... Avrupa basketbolunun son 10 yılına damgasını vuran Türkiye Kadın Milli Takımımız, yeni yapılanan kadrosuyla bir kez daha Avrupa’nın en iyi 16 ülke takımının yer alacağı şampiyonada önce Dünya Şampiyonası’na gitme hakkını elde etmeye çalışacak ardından madalya arayacak. Türkiye, Slovakya, Belarus ve İtalya arasından gruptan lider çıkarak, doğrudan çeyrek finale gitmeye çalışacak. Ay-Yıldızlılar eğer 2. ya da 3. sırada yer alırsa, çeyrek finale yükselmek için eleme maçı oynayacak.

Türkiye - Slovakya basketbol maçı saat kaçta hangi kanalda?

Saat 16.00'da başlayacak olan Türkiye - Slovakya maçı NTV Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Dünya için ilk 5 önemli!

Şampiyonada ilk 5 sırada yer alacak ülkeler 2018 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek. Turnuvada yarı finale kalan 4 takım doğrudan İspanya’da gelecek yıl düzenlenecek şampiyonanın biletini alacak. Çeyrek finalde elenen takımlar ise aralarında oynayacağı klasman maçları sonucu 5. sırayı elde edip şampiyonaya katılmaya çalışacak. İşte bu yolda Potanın Perileri, ilk sınavını bugün Slovakya karşısında verecek. Slovakya’nın bu organizasyonda birer gümüş ve bronz madalyası bulunurken, son Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tur gruplarında elenmişti.

‘Altın madalyanın hayalini kuruyoruz’

A Milli Kadın Basketbol Takımı COACH: Marian Svoboda Başantrenörü Ekrem Memnun: “Mutlaka çeyrek finalde yer almalıyız. Maç maç bakacağız. En önemli hedefimiz Dünya Şampiyonası’na katılmak. Bu takım şu an dünya sıralamasında 7. konumda. Bu bir günde olmadı, büyük emekler verildi. Bunun üzerine bir taş koymak istiyoruz. Dünya Şampiyonası’na katılamazsak puanımız düşecek. Mutlaka orada olmalıyız. Avrupa şampiyonalarında bir tane eksik madalyamız var, bu sefer neden olmasın? Hepimiz altın madalyanın hayalini kuruyoruz. Kolay değil. Altın madalya her yarışmada hedeftir. Maç maç bakmalıyız.”

Türkiye
Işıl
Pelin
Bahar
Olcay
Tuğçe
Ayşe
Hollingsworth
Şaziye
Cansu
Tilbe
Esra
Birsel

Slovakya

Balintova
Dudasova
Jurcenkova
Kovacikova
Mikulasikova
Oroszova
Palenikova
Remenarova
Ruzickova
Slamova
Vynuchalova
Zirkova

Haberin Devamı
YORUM YAZ