MENÜ

Türkiye "short track"ta hedef büyüttü

Dünyada 127 yıllık geçmişi olan ancak Türkiye'de ilk kez 2009 yılında yapılmaya başlanan ve bu süre içerisinde lisanslı sporcu sayısı 150'ye ulaşan ?short trackta, önce Avrupa daha sonra dünya şampiyonalarında önemli başarılar elde edilmesi amaçlanıyor.

Türkiye "short track"ta hedef büyüttü

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, short trackın bölgedeki sporcuların yapısına uygun olduğunu belirterek, bu branşa yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bu yıl güzel bir sezon geçirdiklerinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bundan 4-5 yıl önce Türkiye’de short trackı kimse bilmiyordu. Yeni bir spor branşı ama sporcularımız çok ciddi başarılar gösterdiler. Avrupa’da yarışmalara katılıyoruz. 25 ülkenin katıldığı çok ciddi bir yarışma. İlk defa Dünya Avrupa Gençler Şampiyonası’nda ilk 8’e giren beş sporcumuz yarıştı. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan yarışmalarda gümüş ve iki bronz madalya kazandık. Bu bizim için gerçekten çok önemliydi, büyük bir dereceydi. Türkiye tarihinde ilkti. Hollanda, Rusya, İtalya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin arasında madalya almak büyük bir başarı. Geleceğe umutlu bakıyoruz."

Türkiye’de short track branşına 2009 yılında başladıklarını hatırlatan Yıldırım, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na altyapı olmadan, direkt üst yapı çalışmalarıyla girdiklerini ifade etti.
Özellikle son yıllarda altyapıya önem verdiklerini ve yatırımları bu yönde yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, "Elimizde istikbal vadeden, belki dört yıl sonra olimpiyatlarda yarışabilecek sporcularımız var. Gerçekten çok iyiler. İyi de bir yatırım yaparsak çok daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"İlk dünya şampiyonası 1887’de yapılmış"

Short Track Kurulu Başkanı Yıldırım, "Short trackta dünyada söz sahibi olmak çok kolay değil. İlk dünya şampiyonası 1887’de yapılmış. Yani 127 sene önce Hollanda’da yapılmış. Dolasıyla çok eski bir spor. Aşağı yukarı bunlar 100 senedir bu sporu yapıyorlar. Biz bu spora beş sene önce başladık ama sporcu sayısı artıyor. Türkiye genelinde bizim 150 lisanslı sporcumuz var. Bizim hedefimiz sırayla önce Avrupa’da söz sahibi olabilmek, ondan sonra dünyada söz sahibi olabilmek. Öncelikli hedefimiz Avrupa" diye konuştu.

Olimpiyatlara katılabilmek için de mücadele ettiklerinin altını çizen Yıldırım, "Dört sene sonraki olimpiyatlara en az 2 veya 3 sporcuyla katılmak istiyoruz. İnşallah bu hedefimizi tuttururuz ama ben çocuklarımızdan ümitliyim" ifadelerini kullandı.

Short trackta sporcu ve antrenör sayısının arttığını vurgulayan Yıldırım, "Sporcularımız bıraktığı zaman antrenör yapıyoruz. Yabancı olarak Bulgar iki antrenörümüz var" dedi.

YORUM YAZ