MENÜ

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası tamamlandı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası tamamlandı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve 6 gün süren şampiyonada, 55 takımdan 248 sporcu mücadele etti. Turnuva sonunda dereceye giren sporcular için kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Çorum Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, törende yaptığı konuşmada, son yıllarda satrancın, dünyada ve Türkiye’de daha fazla izlenen bir spor dalı haline geldiğini söyledi.

Türkiye’deki lisanslı sporcu sayısının 800 binden fazla olduğuna işaret eden Gülenç, "Ülkemizde lisanslı satranç sporcusu sayısı, futbolu bile geride bırakmış durumda. Satrançla ilgilenen sporcularımız, hayatın içerisinde birçok problemle baş etmeyi satranç oynarken öğreniyorlar. Bu sayede gençlerimiz rakibe saygılı olmayı, aynı zamanda sabırlı olmayı öğreniyor. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise kulüpleşmenin altyapısını oluşturmak amacıyla şampiyonayı bu yıl ilk kez kulüp lisanslı sporcuların katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
Takımların şampiyonaya katılım sayısının, bu konuda ne kadar doğru bir karar aldığını göstermiş olduğunu ifade eden Tulay, "Eminim ki gelecek yıl bu turnuva çok daha güçlü, daha fazla ilgi görerek ve artan bir seviyeyle devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Tulay, Türk satrancını her açıdan daha nitelikli kılacak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çorum’da 6 gün boyunca 55 takım ve 248 sporcumuzun heyecanına ortak olduk. Birlik ve beraberlik dolu bir hafta geçirdik. Nefes nefese geçen 9 tur sonunda derece elde eden takımlarımızı ve sporcularımızı kutluyorum. Dilerim ki satranç tahtası üzerinde verdiğiniz her sessiz mücadelenin sonu zaferle buluşsun ve her hamleniz, hayatınızın her döneminde kazanç ve mutluluk getirsin."

Şampiyonada, küçüklerde Pendik Satranç Kulübü birinci, Apaydın Satranç Kulübü ikinci, Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Yıldızlarda ise Pendik Satranç Kulübü’nün birinciliği, Apaydın Satranç Kulübü’nün ikinciliği, Ortaca Belediyespor Kulübü üçüncülüğü elde ederken, kadınlar kategorisinde Tarsus Zeka Satranç Kulübü birinci, Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci, Bornova Belediyespor Kulübü üçüncü olma başarısı gösterdi.

Dereceye giren takım ve sporculara madalyaları, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Vali Yardımcısı Gülenç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Gülkız Tulay tarafından takdim edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ